keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Tähtäimessä Helsinki City Maraton 2018

Edellisessä jaksossa tapahtunutta: Vantaan Maraton 2017: The Revenge of the Axe Murderer.

Heti Vantaan Maratonilta palattua minulla on ollut sellainen olo, että haluan yrittää uudelleen, mutta paremmin valmistautuen. Ennen Vantaan maratonia tuli takaiskuja harjoittelussa, ja kaikkiaan juoksuharjoittelu kasaantui liian lyhyellä aikavälille.

Vantaalla asiat sujuivat tilanteeseen nähden yllättävän hyvin. Koska harjoittelussa jäi paljon jossittelua, olen kuitenkin iloinen siitä, että Guinnessin ennätys ei rikkoutunut.  Voin harjoitella monilla tavoin paremmin kuin viimeksi ja pääsen näkemään mitä se se vaikuttaa.

Helsinki City Maratoniin 19.5.2018 on nyt kuusi kuukautta.

 SpaceX Rocket Launch (CC0 Public Domain)

Ainakin nämä asiat tulevat olemaan erilailla:
  • vajaat viisi viikkoa sitten alkanut Operaatio: Arnoldisaatio, voiman ja liikkuvuuden parannus 
  • laajempi ja kestävämpi  peruskunto 
  • fiksumpi juoksuharjoittelu
  • kirsikkana kakun päälle olin Vantaan maratonilla melko paksussa kunnossa. Helsingissä tilanne on sen kummemmin pusertamatta ihan toinen. Olen oppinut ajatusmallin joka tekee ahmimattomasta elämästä helpompaa. Jos painan Helsingissä esim. 108 kiloa 115 sijaan, niin... No, kannettavana on  silloin 7 kiloa vähemmän.

Pidin Vantaan maratonin jälkeen kuukauden taukoa juoksusta.  Juoksutauon aikana alkanutta lihaskunto-projektia on jäljellä vielä kahdeksan viikkoa, siihen rinnalle lähtee nyt kevyesti juoksut käyntiin.


Suunnitelmassa on  samaa kuin viime vuonna, mutta nämä asiat on eri lailla:
  • aikaa maratoniin  on enemmän, määrää ei tarvi nostaa nopeasti.
  • aion lisäksi pyöräillä melko paljon ja uida jonkin verran jotta myös kesäkuun lopussa Lahden Ironman 70.3 sujuu kivasti.  Peruskestävyys on siten paremmalla pohjalla kuin Vantaalla.
  • aloitan  pidemmät juoksulenkit vasta 10. viikolla, sitä ennen teen pidemmät treenit pyörällä ja soutaen. 
  • pitkien lenkkien välissä aluksi kolme viikkoa, lopuksi kaksi. 
  • ylipäätään aion juosta vain silloin ja sen verran  että olen edellisestä juoksusta niin palautunut, että jokainen juoksu vie jotain osa-aluetta eteenpäin. 

Helsingissä tulee luultavasti olemaan kuumempi ja siksi rinkan kanssa hankalampi juoksukeli kuin Vantaalla, mutta olen silloin niin paljon paremmassa kunnossa että se ei haittaa.