sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Napatyrägate ja FIRC 2000m

Eilen vietettiin napatyrägaten kliimaksin kuukausijuhlapäivää.

Nyt jälkikäteen minulle on aivan selvää, miksi tilanne eskaloitui aaton aattona 23.12. räjähdyspisteeseen.

1. painoni oli noussut kuukaudessa 23.11 - 23.12 vajaat kymmenen kiloa, mahassa tuli ahdasta.
2. samanaikaisesti juoksin painoliivit päällä, jotka kohdistivat nimenoman navan yläpuolelle paineen.
3. aatonaattona sain yhtäkkisen rajun oksennuskohtauksen joka sitten räjäytti tilanteen siihen pisteeseen että päädyin sairaalaan.

Ehkä, jos jokin näistä kolmesta asista ei olisi tapahtunut, napatyrägate ei olisi saavuttanut leimahduspistettä tai se olisi tapahtunut myöhemmin.

Olen kuitenkin onnellinen että niin kävi. Tovin aikaa surkuttelin sitä, miten tämä sattumus nyt laittaa tehdyt suunnitelmat uusiksi, mutta sitten tilanne kääntyi toisinpäin. Ihan samaan tapaan kuin vuonna 2009 se toimi nyt herätyskellona. Motivaationi on noussut hetkessä aivan uudelle tasolle.

Navan seutu oli kolmisen viikkoa sen verran kipeä, että liikkuminen ei ollut kivaa.  Kaksi viikkoa sitten koitin varovasti soutulaitetta, ja se tuntui yllättävän hyvältä.

FIRC 2000m "osallistumisoikeus" 


Maanantaina 11.1 otin tavaksi sisällyttää työpäivään kaksi noin 8 minuutin soutua. Yksi soutu aamupäivällä, toinen iltapäivällä. Olen käyttänyt samaa ideaa joskus ennenkin, ja se on toiminut tosi hyvin. Se piristää ja tehostaa työntekoa merkittävästi. Näin:

- 1 km (n. 4min) kevyttä soutua,
- 1 km (n. 4min) siten, että 5-vetoa aivan täysillä, sitten loput 200 metristä rauhallisesti.

Yllätyin, miten nopeasti kunto ja soutukunto alkoi löytyä. Päätin, että jos 5-vedon hetkellinen voima ylittää tason nopeus alle 1:20 / 500m, niin annan itselleni luvan ilmoittautua sisäsoudun SM-2000 metrille. Osallistumisoikeustavoite motivoi, ja onnistuin.

Niinpä eilen lähdimme junalla tyttären kanssa kohti Helsinkiä, FIRC:iä ja matkamessuja.

Valmistautumiseni FIRC:iin sisälsi yhteensä 4.5 tuntia soutua, mukaanlukien joulukuun soudut. Joku toinen ei ehkä tässä tilanteessa katsoisi asialliseksi osallistua kilpailuun kun on tiedossa että kunto ei mahdollista edes omien aikaisempien tulosten haastamista saatikka sitten muiden kilpailijoiden.

Soutu oli kuitenkin menestys.

Suunnitelmani oli soutaa ensimmäiset 1500 metriä varmaa VK-soutua 1:45 - 1:50 vauhtia  ja kiristää loppua kohden niin että luukutan lopussa aivan täysiä. Aiemmin olen aloittanut liian kovaa, ja lopussa hyytynyt.

Tiesin, että suunnitelma johtaa kokonaisajaltaan heikoimpaan tulokseen ikinä. Niin kävikin, mutta sain silti tismalleen sen mitä halusin. Viimeiset 500 metriä sujuivat kiristyvää tahtia, ja lopussa tuntui että voin vielä jatkaa. Lunastin itseltäni osallistumisoikeuden 500 metrin SM-kilpailuun Imatralla 19.3 ja sain motivaation pyrkiä nipistämään pari sekunttia viime vuoden ajasta. Aion harjoitella sinne eri tavalla kuin viime vuonna, silloin keskityin lähes pelkästään maksimivoiman kasvattamiseen.

Matkamessuilla osallistuimme tyttären kanssa 28 eri arvontaan.

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

2016: Läskimaija Final Season

Kuluneiden kahden kuukauden aikana olen saanut jälleen kokea, kuinka heikko loitsu on.  Ei siihen tarvittu kuin joulua edeltävä kuukausi, sen sotkemat ruokailutottumukset, tyräkriisi ja sairaala,  joulu ja uusivuosi.

Painoni oli lokakuussa 97,5kg. Tänään 104,55 kg.

Olennaista kuitenkin on, että motivaatio kunnon ylläpitoon on romahtanut ja muutenkin mietin mitä järkeä missään on.  Olen ajautumassa viime kesäkuussa kuvaamaani pahanolon vorteksiin.

Tänä aamuna repäisin auki  Rovaniemen Kahvipaahtimon Tuomaksen minulle lähettämän Vantaan maratonin juhlakahveepaketin. Join vajaan litran Morpheus-pavuista paahdettua kahvia ja tein päätöksen."This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill—the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill—you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes. Remember: all I'm offering is the truth. Nothing more." // Red pill and blue pill - WikipediaMikäli jatkan samaan tapaan kuin viimeiset kaksi kuukautta, lihon kuukausittain reilut 2.5 kiloa ja painan vuoden 2016 päätteeksi 132,16 kiloa. Oloni on kokonaisvaltaisen surkea.

Jos sen sijaan havahdun nyt, painan ensi elokuussa 88 kiloa. Tunnen itseni todella vahvaksi ja energiseksi sekä henkisesti että fyysisesti. Vuoden päätteeksi murtaudun matriisista.

Tämä on se vuosi, jonka aikana otan punaisen pillerin.

Aloitan matkan kuuden viikon mittaisella alkusysäyksellä saadakseni kelkan oikeille raiteille.

Tervetuloa mukaan! Myydään kesälomamatka - keskellä talvea.