keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Norjalaisessa odotustilasssa

Hei,

en ole menehtynyt vaan olen viettänyt  viime viikot norjalaisessa odotustilassa.

Olen täällä odotellessani lukenut sekä Me Naiset että Nalle Puh -lehtiä, leikannut sormen- ja varpaankynteni, istunut ja odottanut. Mainitsinko jo, että olen lukenut Nalle Puh -lehtiä.

No niin vissiin! Olen tässä odotellessani juossut uudet ennätykset ensin cooperille, sitten 5km:lle, 10:lle ja viimeksi puolimaralle. Välipäivinä juoksentelen joko muka-rauhallisia 25km pitkiksiä tai teen norjalaisten masokistihiihtäjien ja itä-suomalaisten ihmehenkilöiden suosittelemia 4x4 maksimi-vetoharjoituksia. Tai mikäli olen siltä osin estynyt, simuloin tuota maksimaalista kärsimystä soutulaitteella. Vielä olisi tarkoitus petrata maratonenkka, Pomarkussa 30.11.
 
Joo, elikkä tämmöinen vissiin oikein perinteinen jäähdyttely ja viilentelyjakso (lue: rehvastelu ja elvistely -jakso) on menossa! :)

Mitäkäkö sitä sitten odotellaan. No. Kotkareenien alkua tietenki! Jostain joulukuun loppupuolelta alkaa 24 viikon Ameriikan matkaan ja Eagleman-koitokseen valmistavat superjumpat. Superjumppien muodosta eli harjoitusohjelmasta ei ole vielä tietoakaan, mutta tarkoitus on suorastaan hyödyntää asiantuntijatason ammattitaitoa treeniohjelman luonnissa ja jonkintasoisessa seurannassa.

Kävin eilen myös päivittämässä tiedon siitä, mistä kehoni koostuu. Viimeksi kävin InBody-kehonkoostumusmittauksessa puolitoista vuotta sitten maaliskuussa 2012.
Muutos nyt viimeisen reilun vuoden aikana on huomattavasti pienempi kuin 2011-2012.  Siitä voisi vetää johtopäätöksen, että koko vuosi on tavallaan mennyt jonkinlaisessa  odotustilassa. Yllätys oli silti positiivinen, pelkästään vaakaan katsomalla olen ollut enempi pettynyt kuin ilahtunut.

Summasummarum: maaliskuu 2012 - marraskuu 2013:
- kokonaispaino -2.7kg (edelleen siis 116.1 kg! :)
- Rasvat n. -5kg
- Lihakset n. +2kg
- Uusi InBody-tieteellisin keinoin laskettu ihanne-tavoitepainoni on  102.1 kg (aiempi 99.7kg) - tämä siis siksi, että lihasten määrää ei koskaan suositella laskemaan.

... koska lihaksia todennäköisesti tai siis toivottavasti on enempi tulossa kuin menossa... voisi olla että tavoitepaino kesäkuun 2014 alussa olisi 105kg.

Mutta nyt odotellaan. Täällä HIITto-liiton odotushuoneessa vielä ainaskin 4 viikkoa.

Q: Lukijatutkimus! Tuntuiko kirjoitus aavistuksen rehvakkaalta?

Sitä se olikin! Nimittäin todellisuudessa ylitsevuotavan rehvakkuuden taakse piiloutuu, niinkuin yleensäkin maailmassa, jonkinasteinen itsetuntoihmetys. Onko tässä nyt vuodenaikana oikeastaan tapahtunut edes mitään? Tuleeko koko UTMB-haavestakaan mitään, kun Vaarojen marakin jäi kesken?  Enari-terapialla olen yrittänyt korjailla hieman muljahtanutta itsetuntoa uskotellakseni itselleni, että kyllä kyllä, on tässä vuoden aikana jotain tapahtunut, vaikkei heti siltä näyttäisikään. Hyvä poika. Oikeastihan tässä pitäisi ehkä juuri nyt lepäillä, mutta sielu  tarvitsee tätä enariterapiaa ja norjalaista  kuritus...eikun odotushuonetta.

Kyllä se tuntuisi toimivan. :)