lauantai 17. joulukuuta 2016

OPERAATIO: CRUSH 300

Subject: Operaatio CRUSH 300  | From: Operaatiokeskus  | To: Läskimaija   | Tue Oct 21 2016 23:55 

Vain viikko Vantaan rinkkamaraton Guinness-ennätys juoksun (Ilta-Sanomat) jälkeen sain viestin Operaatio-keskuksen pojilta (ks. video).  Olen nyt sulatellut viestiä jo yli 8 viikkoa.  Aluksi vastustelin ja ajattelin, että onko tuo nyt sitten kivaa, motivoivaa ja oikein. Nyt viimeisten viikkojen aikana olen varma, että se on tehtävä. Pelkkä ajatus nostaa ihokarvat pystyyn.

"Sinun tehtäväsi Läskimaija, mikäli päätät ottaa sen vastaan, on osallistua Vantaan maratoniin  14.10.2017  kahdensadankahdenkymmenen  paunan (220 lbs, 100 kg) painoisena. Juokset maratonin noin kolmeen tuntiin. Kun olet sen tehnyt, kukaan 100 kg painava ei enää pidä painoaan esteenä maratonin juoksemiseen."


Tällä asialle ei ole voimassaolevaa Guinnessin maailmanennätystä. Koska painavat ihmiset ja heidän maratonjuoksunsa ja ylipäätään sen mahdollisuus on kiinnostanut minua pitkään, ihan alusta alkaen, olen surffaillut asiaa paljon. Kaikista kovimmat painavat juoksivat kokoontuvat vuosittain USA:ssa Marine Corps Maratonilla  (Arlington Virginia). Marine Corps Maratoniin osallistuu n. 30 000 osallistujaa ja tapahtumassa on omat painoluokkansa 200 paunan ja 220 paunan juoksijoille. Katsottuani tuloksia läpi kymmenen vuoden ajalta, näyttää siltä että kukaan satakiloinen ei ole juossut maratonia alle kolmen tunnin. 3:10 on puhkaistu muutaman kerran. 

En ole vielä saanut lähtölupaa uuden Guinnessin ennätyksen tekemiseksi, hakemus on ollut sisässä nyt yli 8 viikkoa. Päätös tulee luultavasti tammikuussa. Jokatapauksessa, haluan juosta Guinnessin ennätysten kirjaan tämän ennätyksen.  

Kun joku toinen painava ihminen maailmassa  sitten tulevaisuudessa miettii ensimmäistä maratoniaan ja sen mahdollisuutta, hän löytää Googlesta tuloksen ja ajattelee "On juostu, ja noin noin kovaa? Kyllä sitten minäkin. "

Kun kello vajaan parin tunnin päästä lyö 12 kertaa, on 300 päivää Vantaan maratoniin. 14.10.2017 painan vähintään 100 kg, ja juoksen mahdollisimman lähelle aikaa 3h:00min. Joka-aamu soiva kännykän soittoääni on vaihdettu, seuraavat 300 päivää se on tämä.