perjantai 20. toukokuuta 2016

Kaappihörhön kotkotuksia

Hörhö saapuu maaliin HCR:llä
Internet.

Pullollaan foorumeita, keskusteluryhmiä, sosiaalisen median kohtauspaikkoja.

Älä harjoittele kovaa, harjoittele enemmän.  Älä tee harjoittelusta laskelmoitua. Tee harjoitusohjelma. Vähemmän rasvaa. Pidä ainakin kolme välipäivää. Enemmän hiilareita, enemmän rasvaa vähemmän hiilareita. Älä astu kannalla. 1kg =  5 sekunttia per kilometri.  Juokse enintään 4 lenkkiä viikossa. Paljon enemmän peruskuntoharjoittelua.  Juokse vähintään tavoitetapahtuman verran viikossa.  Älä nyt hullu noin tee.  Älä juo pelkkää vettä.  Juoksutapahtumissa kuuluu juosta täysiä.Älä juo kuntojuomaa. Palautuminen vaatii ainakin 6 päivää. Aloita vähintään 9kk aikaisemmin.  Tuo ei ole tervettä.  Ainakin 100km viikossa. Laktaattitestit, maksimisyke ja watit, tärkeitä.  Tuollainen harjoittelu ei kehitä.

Älä missään nimessä X.

Siinä tulikin jo monta syytä, miksi vältän keskusteluryhmiä.

Varo internetin Älä! -sivustoja!

Jokainen ehkä sinällään hyväntahtoinen "Älä!" luo  ristiriitaisten keihäänkärkien verkoston, joka ahdistaa tiedon etsijän nurkkaan ja rajaa liikkumavaran.  Varsinkin epävarma aloitteleva harrastaja ei lopulta voi muuta todeta kuin että kyllä nyt tuli kaikki väärin tehtyä ja noinkohan mitään on enää tehtävissä edes asian korjaamiseksi.

Kun ei tiedä miten asiat "kuuluisi tehdä", on  helpompi kokeilla. Varsinkin, kun yhtä oikeaa totuutta ei ole. Ehkä tulee tehtyä joskus väärin, mutta ainakin useimmiten lopputulos on itselleni nautinnollisempi. Sitäpaitsi, en edes halua tehdä asioita niinkuin joku muu on jo tehnyt, jos voi tehdä jotenkin toisinkin. Mitä kivaa siinä olisi.  Siksi pysyn mieluummin kaapissa.