lauantai 6. kesäkuuta 2015

Afterburner

Tutkailtuani tovin jos toisenkin vallitsevaa positiotani eri näkövinkkeleistä on selvää, että kyse ei ole pelkästään viime kirjoituksessa mainitsemastani keuhkoklamydiasta. Olen viime viikkoina ymmärtänyt, että olen viettänyt viimeiset kuukaudet mustan aukon muodostamassa aika-avaruuden vääristymäkentässä.

Olen navigoinut tuon kentän vaikutuspiiriin ihan itse.

"More specifically, burnout is related to control and identity issues that entrap athletes into sport (2). Entrapment is defined as when the athlete does not want to participate in the sport, but feels they must maintain involvement for a number of reasons." // The sports journal, Athlete burnout

Jos olisin tajunnut tämän jo marraskuussa, kun ajoin itseni jo hetkeksi twilight zonelle, en todennäköisesti olisi nyt mustan aukon välittömässä läheisyydessä.  Mutta sen sijaan rakensin itselleni ansan: rusentavan läjän odotuksia itseni, liikunnan ja lopulta myös tämän blogin suhteen: mitä se voisi olla ja mitä sen pitäisi olla.  Nuo asiat eivät ole kuitenkaan tulleet sisältä vaan tavallaan ulkoa, vaikka itse olen ne asettanutkin.

Joskus vain ne asiat joita aidosti haluaa ovat räikeässä ristiriidassa sen kanssa mitä pitäisi loogisesti ja järjellä ajatellen seuraavaksi haluta ja tavoitella, ja mitä siksi "ulkoinen minä" käskee tekemään. Se on hävitty taistelu. Lopulta tunne voittaa.

Lopulta minusta on tuntunut, että minun pitäisi jaksaa, viitsiä ja haluta asioita joita en jaksa, viitsi ja halua.

"Mustaa aukkoa ympäröivää rajaa, jonka takaa pakeneminen on mahdotonta, kutsutaan tapahtumahorisontiksi. Nykytiedon käsityksen mukaan mustan aukon sisustaa ja sen tapahtumia on mahdotonta tutkia, sillä mikään informaatio ei pysty pakenemaan sieltä" // Wikipedia, Musta aukko

Ensi alkuun ihminen, ja miksei muukin olento, voi kokea mustan aukon läheisyyden ahdistavaksi. Mutta nyt olen ymmärtänyt sen, mikä Wikipediaankin on kirjoitettu: musta aukko on mahdollisuus.

"Madonreikä on hypoteettinen aika-avaruuden topologinen ominaisuus. Yksinkertaisesti ilmaistuna kyse on mustan aukon suomasta "oikopolusta"; madonreikä mahdollistaisi valoa nopeamman siirtymisen kahden toisistaan kaukana olevan pisteen välillä. Madonreiällä on ainakin kaksi suuta, jotka yhtyvät yhteen tunneliin. Ainetta voi kulkea suuaukosta toiseen menemällä tunnelin läpi.

Kuvittele, että maailmankaikkeus on omenan kuori ja mato kulkee sen pinnalla. Matka omenan toiselle puolelle on puolet omenan kehästä, jos mato pysyy omenan pinnalla, mutta jos se kaivautuu omenan läpi, niin matka on huomattavasti lyhyempi. " // Wikipedia, Madonreikä

Nyt sukellan madonreikään. Jätän taakseni rakentamani ansan, vaatimukset ja velvoitteet. En tiedä, palaanko sieltä tai mihin hauskaan madonreikä johtaa.

Viimeisen informaatiopurskeen ennen madonreiän arviolta kesän kestävää no-return-zonea lähetän 15.6., kun olen tavannut ravintokonsultti Veli-Pekka Valkosen.

Omenat  ovat jo tulossa.