keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Heat is ON

Lähiaikojen sääennuste Nokia, Suomi: kuuma, kostea ja  hikinen.

Katsoin eilen sään Eagleman-kisapaikalle: 30,6 astetta. On pieni mahdollisuus, että reilun viikon päästä sunnuntaina siellä ukkostaa jolloin lämpötila voi olla jopa vain 23 astetta, mutta en ole ihan varma toivonko ukkospuuskiakaan uuden ihanan levykiekon kanssa pyöräillessä.

Kuumuus on romuttanut monen Eagleman-kävijän unelmat. Tämmöinen lähes napapiirin asukki tuskin on lähtökohtaisesti  siellä vahvoilla. // Heat, humidity factors at Eagleman

Minä romahdan kuumassa. Kuumuus vie suorituskyvyn, vauhdin, näännyttää ja lisäksi korventaa sielun, etenkin jos siihen ei ole tottunut. Marathon performance and temperature -artikkeli viittaa tutkimuksiin ja kertoo: jos nostetaan lämpötila optimaalisesta viidestä celsius-asteesta 25 asteeseen, maratonjuoksuaika kasvaa parikymmentä minuuttia.

Siispä nyt kun keli Suomessa muuttui lämpimästä kalsaan  vesisateeseen, helteet täällä meillä jatkuvat.  Olen viettänyt saunassa joka ilta reilun tunnin.  Se kuulemma toimii, ihan tutkitusti. Tässä vielä juttua saunan hyödyntämisestä Badwateriin valmistautumisessa. Badwater on yksi kuumimmista ultrajuoksuista - läpi Death Valleyn aavikkolaakson.

Mitäpä olen siellä saunassa oleskellessa sitten puuhastellut?

No ylläpitänyt kevyttä PK-sykettä tietenkin, niinkuin tiede määrää. Esim. tänään 10 * 100 vatsalihasliikettä, ja 10 * 2 min selällään "pyöräilyä" - vuorotellen, väliin vähän taukoa ja session aikana yhteensä reilut kaksi litraa HartSporttia.

Niin pöpiä puuhaa, että sen sekopäisyydestä voi vain nauttia.