torstai 2. elokuuta 2012

Paluu tulevaisuuteen: Nastolan täysmatkan triathlon pre-race - race

Vietin tiistain, keskiviikon ja torstain Pajulahdella, tulevan Nastolan täysmatkan triathlonin (19.8) maastossa uiden, pyöräillen ja juosten.  Kolmen päivän aikana kasaan tuli  täysmatkan 3.8km uintia, 181 km pyöräilyä ja 43 km juoksua, toistaiseksi voimassaoleva täysmatkan ennätykseni on siis 53 tuntia ;D 

Tämän yllättävän mahdollisuuden tarjosi se, että pojillani oli tuolloin judoleiri Pajulahden liikuntaopistolla. 

Vielä yllätyksellisempää oli se, kun tajusin että huoneemme sijaitsi noin kolmenkymmenviiden askeleen päässä  uinnin lähtöpisteeltä. 10 minuuttia tämän tajuamisen jälkeen olin uimassa.

uintireittikartta
Uinnin lähtöpaikalle on levitetty hiekkaa.  Mahdollisuuksia mm. jalkojen loukkaamiseen pikkukiviin potkimalla on silti, mutta hyvin niukalti. Jo  parin metrin kahlauksen jälkeen voi liukua uimaan. Uintireittiä ei ollut vielä poijuin merkitty  mutta kuten kuvan alla olevasta karttalinkistä (ao. linkki ym. löytyy  Nastolan Nasevan sivulta) käy ilmi, reitti on varsin selkeä. Vesi oli kirkasta, eikä siinä liiemmin ollut humusta saatikka muuta höttöä. Kylmääkään se ei ollut. Jos nyt ihan pakko jotain valittamista on keksiä, niin rantaviivaa seuraavalla osuudella oli vielä toistaiseksi kymmenkunta rapumertaa, tosin luultavasti oikea reitti kulkee hieman kauempana järvellä. Kaikin puolin passeli.

Kolme muutakin triathlonistia oli tutustumassa vesiin. Kenties törmäämme kisapäivänä! (Toivottovasti vain vertauskuvannollisesti :)

Pyöräilyreitillekin löysin heti aivan mahtavasti. Mutta ajettuani pari tuntia, hoksasin, että olin unohtanut kääntyä. Surrasin takaisin liikuntaopistolle, luonnollisesti eksyen vielä kertaalleen Nastolan keskustaan (Kyllä!, se on mahdollista).

Vahingosta viisastuneena katsoin seuraavana päivänä Googlen roadview:sta mitä missaamani risteyksen tieviitassa lukee (Orimattila 19), ja pääsin ajamaan rengasmatkan kokonaisuudessaan. Tuo 37km lenkki kierretään kisassa neljästi, ja siihen päälle siirtymät Pajulahdelta.  

pyöräreittikartta

Heti lähtö pyöräilyosuudelle pitää sisällään pitkän, ja lopuksi jyrkänkin nousun. Mutta eiköhän se mene siinä alkuinnossa puhkuessa. Nastola-Kuivanto välillä tie oli varsin röpelöistä, ja tärryytti jonkin verran. Tuo väli ei kuitenkaan kuulu montakertaa kierrettävään rengaslenkkiin, joten eipä sillä niin väliä.  Rengasrikkoja en tuolla osuudella tai muutenkaan koko reitillä saanut aikaan, toisaalta nuo alla olevat Continental Ultra Gatorskin -renkaat ovat jo muutenkin kestäneet tuhatkuntakilometriä ongelmitta.

Varsinainen 4*rengasreitti on varsin kumpuilevaa. Minun pyöräilykunnollani ja voima/paino-suhteella ainakin neljässä mäessä pitää käyttää myös etuvaihtajaa ja nopeus laski vääjäämättä lähemmäs ei-niin-mairittelevia 10 km/h lukemia. Alamäissä kannattaa ottaa enemmän momenttia kuin nyt tein.  Reitti ei ole mielestäni mitenkään kevyt, vaan esimerkiksi ainakin jonkin verran  raskaampi, kuin  Pirkan pyöräilyn reitti. Hankala tuota kuitenkaan arvioida, monesti uudet reitit tuntuvat raskaammilta.

Mutta entäpä juoksureitti sitten?
juoksureittikartta

Huhhuijaa! Luulot pois!

Viisi kertaa juostava Pajulahdentien varsi on pääosin loivahkoa nousua (tai vaihtoehtoisesti laskua), mutta kyllä itselläni sykkeet nousivat ja vauhti laski. Onneksi "huipulla" odottaa kääntöpaikka ja juomapiste. Ja tuo reittiin merkitty "metsälenkki".  JOS se sisältää esim. sen lyhyen, vain ehkä noin viidenkymmenkaskeleen mittaisen, jyrkän hapotusmäen, niin HUH HUH. Ehkä osansa oli sillä, että kokeilin tätä virallista juoksureittiä vasta viimeisenä päivänä kun oli jo jonkin verran väsymystä päällä, mutta jokatapauksessa useampaan kertaan mieleen tuli Transgrancanarian vuoret ;D  Voisi olla hyvä idea otttaa tuossa metsäänkoukkauskohdassa sijaitsevalta tankkauspisteeltä täysi picnic-varustus mukaan ja mennä tuo jyrkkä kohta rauhassa juoden ja popsien.

En aio kyllä jättää mitään sattumanvaraan, vaan lataan mukaan sankariheviä luukutettavaksi kuulokkeista siinä vaiheessa, jos alkaa tuntua paremmalta idealta antaa periksi ja luovuttaa.Siis esim tätä:
Noin muuten nyt on siis viimeiset kovat treenit tehty vähintään niin rankasti kuin manuaalissa sanotaan, ja kyllä tuo keikka itseluottamusta kasvatti. Mitään lihasta ei kolota tai kummemin väsytä. Sen huomasin, että kisan kannalta ehkä suurin pieni asia olisi se, että saisi kisaa edeltävänä yönä nukuttua kunnolla. Unen määrä tuntuu vaikuttavan treenien raskauteen rajuhkosti.

H-hetkeen  17 päivää, 7 tuntia. Maltan tuskin odottaa!

ps. Haussa olisi edelleen aerompi kypärä, joka mahtuu kokoa 60+ olevaan päähän. Jos olisi tällaista lainata tai käytettyä myydä, niin ottakaapa yhteyttä vaikka kommenttilomakkeen kautta. Samoin kisakiekkojen vuokraus/laina kiinnostaa, nuo Feltin S22:n vakio TTR4-vanteet ei kuulemma ole nopsimmasta päästä.

// 117.5 kg (~-31.5kg)