keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Operaatio Reconquest 111: Ensimmäiset 4 viikkoa

Operaatio: Reconquest 111 alkaa kuuden viikon alkusysäyksellä, jonka aikana aineenvaihdunta potkaistaan uudelle tasolle ja painonpudotus kunnolla käyntiin. (ks. Myydään: kesälomamatka


Painan nyt  yli yhdeksän kiloa vähemmän kuin kesäkuun puolivälissä. Vinkki triathlonpyörän gramman viilaajille: se on saman verran kuin mitä  Felt S22-pyöräni painaa kokonaisuudessaan.  Vyötärönympärys on kaventunut noin kuusi senttiä. 

Endomondon luoman Vantaan maratonille 10.10 tähtäävän harjoitusohjelman juoksukilometrit lisääntyvät hiljalleen. Esimerkiksi viime viikolla oli jo pari puolitoistatuntista juoksulenkkiä. Ne sujuvat ilman tunnetta energian loppumisesta. Itseasiassa, lenkin loppua kohden juoksu vain kevenee. Rasvakone käy.


Kuten jo viime kerralla huomasin, runsas istuminen aiheuttaa epäjatkumon painokäyrään. Kävimme viiden päivän reissun Pirkanmaalta Itä-Suomen kautta Ouluun ja Haaparantaan ja sieltä takaisin. Lisäksi istuin häissä ja tuttavaperheillä vieraillessa.  Paino nousi noin 500g. Onneksi tämä oli taas vain lumetta, kahden kotona vietetyn normaalin päivän jälkeen tuo nousu on muuttunut jyrkäksi pudotukseksi. Pidemmistäkään jämähdyksistä ei siis näemmä kannata panikoitua. Iskiaskin on hieman innostunut runsaasta istuskelusta, telttaöistä ja muutenkin poikkeavasta selkäsäästä. Siihenkin paras lääke tuntuu olevan: Stay calm and carry on.

Skulpt Aim

Kuvakaappaus: www.skulpt.me
Sain ystävältäni lainaan mielenkiintoisen uuden laitteen. Skulpt Aim laitteella voi mitata erikseen 24 eri lihaksen/lihasryhmän laadun ja rasvaprosentin.

Sen toiminta perustuu elektromyografiaan, mittalaitteen 12 anturia kostutetaan vedellä ja laite painetaan kiinni mitattavaan lihasryhmään. Laite lähettää bluetoothila tiedot Appsiin (Android, iPhone/iPad).

Se on lukemani perusteella huomattavasti tarkempi kuin perinteiset mittalaitteet. Johtuen mittaustavasta ja yksinkertaisesti siitä, että jokainen lihas mitataan erikseen. Lue lisää täältä.  


Mittasin kroppani eilen ensimmäistä kertaa, ja aion toistaa mittauksen kerran parissa viikossa. Tulos ei ollut yllätys.

Kokonaisrasvaprosenttini on 23.1, erityisesti rasvaa on ylävartalossa, mahassa, rintojen seudulla, käsissä ja selässä. Ensi alkuun voisi ajatella, että olenpas nyt hirvee möhö ja että mitä tästä voi nyt oikein tulla. Ja niin olenkin. Ja voi tulla vaikka mitä.

Kun ajattelen, että näillä läskeillä olen jo juossut tusinan maratoneja, pari pidempää ultrajuoksua, kolme triathlon täysmatkaa ja tiesvaikka mitä... niin mihin pystynkään jos kehossani olisi rasvaa vaikkapa 10% vähemmän.

Uskon, että Skulpt on oivallinen motivaation lähde konkreettisene lukuineen erityisesti siinä vaiheessa, kun projektini painopiste siirtyy painonhallinnasta lihashuollon puolelle. Siinä vaiheessa, kun lihakset kasvavat nopeammin kuin rasva tirisee, kilojen kyttääminen on haitaksi. Kilojen määrä ei ole avainasia vaan se mistä kilot koostuvat.

Lähden projektin ensivaiheen kahteen viimeiseen viikkoon läskin lisäksi intoa tursuten!