lauantai 11. heinäkuuta 2015

Rhythm is the dancer

Operaatio: Reconquest 111 alkaa kuuden viikon alkusysäyksellä, jonka aikana aineenvaihdunta potkaistaan uudelle tasolle ja painonpudotus kunnolla käyntiin. (ks. Myydään: kesälomamatka

Kuudesta viikosta on nyt takana ensimmäiset reilut kaksi. Paino on tullut alas kuusi kiloa, vyötärön ympäryksestä on pois viisi senttiä. Toki suhteellisesti iso osa on edelleen nestettä, mutta nyt olen jo useamman päivän voinut ajatella, että katoavat grammat ovat nimenomaan energiana hyödynnettyä ja ilmaan haihtunutta läskiä.

Liikunta tuntuu hyvältä ja hymyilyttää. Viimeiset neljä viikkoa olen liikkunut päivittäin noin pari tuntia kevyillä PK-sykkeillä. Endomondon luoman maltillisesti etenevän juoksuohjelman lisäksi olen mm. pyöräillyt tällä viikolla 150 kilometriä. Endomondo ennustaa nykyisellä juoksukunnollani maratonin loppuajaksi 4 tuntia 20 minuuttia. Lokakuun 10. päivänä aion juosta Vantaan maratonin 50 minuuttia arviota nopeammin. Mikään kiire vauhtihurjailuun minulla ei ole. Ainakin vielä seuraavat reilusti miinuskaloriset viikot liikun periaattella kauan, kevyesti ja tuhannen kahvilan kautta. Vauhti  löytyy  kilojen laskiessa, ja viimeisen kuukauden nopeusharjoittelun tuloksena. 

Keppihevoset hirnuvat aamuauringossa saaressa vietetyn yön jälkeen.
Kaikki liittyy kaikkeen. Vietin tiistain pääosin autossa ja kyläpaikassa istuen ja join normaalia vähemmän. Syömisten rytmikin oli vähän mitä sattuu.  Päivä sisälsi muutenkin normaalia isomman latingin stressiä ja kiireen tunnetta. Kun paino oli edelliset reilut kymmenen päivää tippunut 200-300g per päivä, nyt tuli heti kerralla takkiin kilo. Vaikka tiesin, että pelkkää nestettä se vain on, oli se silti pettymys.  

Rytmi ja rento meno. Siinä on avaimet.


// Snap: Rhythm is the dancer (1992)