perjantai 29. syyskuuta 2017

Xavier's School for Gifted Youngsters

Gifted Student, 2010.
Eilen  keskusteltiin A-Teemassa otsikolla Lihava Suomi, ylipainosta, syömishäiriöistä ja siitä miten terveydenhuollossa asioihin tartutaan, miten ei tartuja ja miten pitäisi tarttua. Ohjelma on katsottavissa Yle-Areenasta.   https://areena.yle.fi/1-3945447

Ohjelmaa katsoessa mieleen nousi yksi ajatus. Se, että minulle ahmimishäiriöni ei ole enää ongelma. Se on kyky, voimavara, ja mahdollisuus. Osa minua, enkä halua tukahduttaa sitä.

Ahmimishäiriö on tauti, joka roihuaa hallitsemattomasti häpeässä ja salailussa.  Kun häiriön ajattelee kyvyksi, sitä lakkaa häpeämästä. Kun lakkaa häpeämästä, häiriö lakkaa olemasta, ja sen voi valjastaa voimaksi.

Minulla ei koskaan lopu energia maratonilla. Voin vetää vaikka pizzaa juostessa. Kuitenkin tiedän, että kykyni mukana tulee vastuu. Sitä on opittava ymmärtämään, tajuttava ja tiedostettava sen toiminta- ja leimahdusmekanismi. Hyväksyttävä se osaksi itseä, ja nautittava elämästä sellaisena kuin on. Se on supervoima, jota pitää oppia hallitsemaan.

Lopeta häpeily ja katso oheinen Xavier's School for Gifted Youngsters mainos. Aloita sinäkin mielesi kytkeminen X-Men-moodiin!