keskiviikko 24. elokuuta 2016

Dynaaminen Isometrinen Omena Sretch


Näinä teknologisten innovaatioiden ja satojen ulkomaisin sanoin nimettyjen liikuntamuotojen aikoina on joskus vaikea pysyä ajan hermolla. Tässä artikkelissa esittelen dynaamisen isometrisen omena stretchingin ja multidimensionaalisen cardio crossingin.

Perinteinen staattinen venyttely on vanhanaikaista, ja jo useiden tutkimusten kautta keskivertoihmiselle haitalliseksikin todettu.

Nykyaikaa on dynaaminen isometrinen omena stretching.

Metodissa kerätään maahan pudonneita mätiä omenoita hämmästyttävän  leveässä haara-asennossa seisten.  Tavoite on jalkoja kulloisestakin maakosketuspisteestä liikuttamatta noukkia omenat mahdollisimman laajalta alueelta hyödyntäen heiluriliikettä.  Metodi tuo esiin sekä isometrisen että dynaamisen venyttelyn edut.
multidimensional cardio cross.

Omena stretching on suositeltavaa tehdä yhdistelmätreeninä eli ns. brick-workouttina multidimensionaalisen cardio crossin kanssa. Aiemmin cardio cross tunnettiin nurmikonleikkuuna.

Cardio cross on erinomaista peruskuntoharjoittelua ja aktivoi monipuolisesti 98% kehon lihaksista.  Laji sai alkunsa Deuzer-ruohikonleikkureiden keksimisen myötä varhaisella 2010-luvulla.

Cardio crossin sijaan tai lisäksi brickiin voi kombinoida mainiosti myös coached-lead-walkkia, HIITtinä tai ilman.