perjantai 12. elokuuta 2016

Guinness World Records-ennätysyrityshakemukset hyväksytty

Toukokuussa tein tunnuksen www.guinnessworldrecords.com-sivustolle ja jätin kaksi hakemusta.   

Sitten 28.7 sain sähköpostin: "We are pleased to inform you that your application has been accepted..."

Eilen tuli toinen vastaava sähköposti. Tämä tarkoittaa sitä, että saan virallisesti tavoitella kahta Guinness-ennätystä:

a) Fastest marathon carrying a 60 lbs pack (maraton 27.2 kg rinkan kanssa) - ennätysyritys Vantaan maratonilla 8.10.

Voimassaoleva ennätys 4 tuntia, 39 minuuttia, 9 sekuntia on japanilaisen armeijakouluttajan Toru Sakurain nimissä, ja juostu vuoden 2013 Tokion maratonilla.

Ennätyksen rikkomista on koettanut mm. englantilainen Dan Jones mutta kuitenkaan onnistumatta.

Olen painanut enimmällään yli 150 kiloa ja juossut Amsterdamissa 2011 kokonaisen maratonin, kun painoin 127 kiloa.  Minua kiehtoo ajatus, että  ylipainoiset ihmiset ovatkin hyväkuntoisia ja että ylipaino ei ole haitta,vaan mahdollisuus.

Minulle ainakin ylipaino ja siihen latautunut potentiaali antoi virtaa liikuntaharrastusta aloitellessa. Samoin tieto siitä, että olen ennenkin jaksanut juosta ison kuorman kanssa  himmentää epäilykseni, pystynkö tähän.

Paino on voimaa, ylipaino on ylivoimaa.

b) Fastest half marathon carrying a 60 lb pack (puolimaraton 27.2 kg rinkkaa kantaen) - ennätysyritys Tampere Puolimaratonilla 10.9.

Matkalle ei ole voimassa olevaa Guinnesin ennätystä. Sain Guinness World Recordsilta luvan yrittää tehdä se osana maratonprojektiani. Tavoitteeksi Guinnesille ilmoitin 2:20:00. Yritän kyllä juosta kovempaa.

Tähän asti pisin juoksuni rinkan kanssa on ollut vain puolimaratonin mittainen. Mitä tapahtuu sen jälkeen?

Ottaakseni siitä selvää  c) osallistun myös Tampere Maratonille 27.8 

Kannan Tampereella hieman ennätysyrityksiä kevyempää 20 kg rinkkaa, ja minulla on päässäni jäniksen korvat. Jos tavoittelet maratonilla aikaa noin 4 h 20 min (vauhti noin 6 m 10 s / km), tule mukaan!

Varusteet:

Aloitin juoksun painoliivien kanssa syksyllä 2015. Lisäsin liiveihin kiloja päättäväisesti, johdonmukaisesti ja nopeaan tahtiin. Pari kuukautta sujuikin hyvin, mutta sitten homma katkesi akuuttiin napatyrään, joka oli ilmeisesti liian nopean muutoksen ja liivin aiheuttamaan paineen vaikutuksesta kovasti vihainen. Surffaillessani muita reppu-maraton-ennätyksiä yrittäneitä tajusin että tärkeintä on pystyä harjoittelemaan johdonmukaisesit mutta loukkaantumatta.

Olen pyytänyt ja saanut näiltä suomalaisilta yrityksiltä värkit projektia varten käyttööni, mutta  ne eivät eivät sponsoroi minua rahallisesti.  Halusin käyttööni nimenomaan nämä, koska ne tarjoavat mielestäni parhaat mahdollisuudet onnistua projektissa. 

* Savotta Jääkäririnkka (kuvissa selässä)

Surffauksen perusteella Savotta jääkäririnkka oli tukevuutensa ja käsille vapaan liikkuvuuden antavan kapean olemuksensa takia paras mahdollinen väline liki 30 kilon kuorman kuljettamiseen. En ole katunut.

* mBody-älyshortsit (kuvissa jalassa)

Älyshortsit mittaavat lihaskuormaa ja aktiivisuutta EMG-mittauksella. Niiden avulla olen saanut yllättävääkin apua mm. kuorman pakkaukseen ja kuormituksen optimaalisen jakoon. Housut kertovat lihaskuorman määrän jakautumisen oikealle ja vasemmalle, taka- ja etureiteen. Lisäksi ne ovat mukavimmat kompressoivat juoksushortsit, joita olen käyttänyt.

* Runteq Zoirun-juoksutekniikkamittari/valmentaja (kuvissa rinnassa)

Runteqissa olen pienosakkaana ja hallituksessa, koska Zoirun on mielestäni hyvä juttu. Jokaisen juoksijan pitäisi hommata käyttöönsä sellainen (tästä). Se antaa uuden näkövinkkelin juoksutekniikkaan ja ta juoksuharjoitteluun.

Ei kuitenkaan riitä, että  juoksen maratonin tai puolimaratonin riittävän kovaa.

Tarvitsen myös melkoisen määrän todistekappaleita virallisen ennätyksen dokumentoimiseksi: virallisen punnitusraportin ennen ja jälkeen juoksun,  reitin mittaustodistuksen,  juoksun järjestäjän lausunnon, todistajalausuntoja, kuvia, videota, media-artikkeleita. Mitä enemmän ja uskottavampaa evidenssiä toimitan Guinness World Recordsille, sitä varmemmin ennätys tullaan hyväksymään.

Jos siis tulet paikalle Tampereen puolimaratoniin tai Vantaan maratoniin, olisi hienoa jos voisit allekirjoittaa todistajalausunnon, jos ainekset ennätykseen ovat koossa.

Homma alkaa kahden viikon päästä Tampereella. Jännitys tiivistyy.