perjantai 31. heinäkuuta 2015

Vaihe 1: viimeinen viikko alkaa

Operaatio: Reconquest 111 alkaa kuuden viikon alkusysäyksellä, jonka aikana aineenvaihdunta potkaistaan uudelle tasolle ja painonpudotus kunnolla käyntiin. (ks. Myydään: kesälomamatka

Operaation ykkösvaiheesta on juuri alkanut viimeinen kuudes viikko. Alitin tämän jakson tavoitteeksi asettamani  110 kilon painon muutamia päiviä sitten. Painan nyt 11.2 kiloa vähemmän kuin kesäkuun puolivälissä. Vyötärö on vajaat kymmenen senttiä kapeampi.

Endomondon luomassa maratonharjoitusohjelmassa on jo ollut PK-hölkkien lisäksi muutamia intervallijuoksuja. Viikottaiset juoksukilometrit ja pitkät lenkit ovat pidentyneet kuin huomaamatta.

Aiempina vuosina juoksikilometrien lisääntyessä painoni on yleensä noussut, ei laskenut. Nyt tiedän mistä se johtuu. Olen aiemmin syönyt ja erityisesti juonut enemmän kaloreita kuin kulutan. Urheilu- ja palautusjuomafirmat ovat tehneet hyvää työtä aivopesussaan.

Tänä kesänä  en ole tankannut yhteenkään juoksuun millään lailla, ja parituntistenkin juoksulenkkien palautusjuomana toimii kivennäisvesi. Jos jotain, niin pyrin ajoittamaan lenkit siten että yksi päivän kuudesta ateriastani ajoittuu ennen lenkkiä, toinen pian sen jälkeen.  Niin yksinkertaista se on.

Ensi viikon perjantaina summaan nämä ensimmäiset kuusi viikkoa eri kanteilta tarkastellen, mutta jo nyt voi todeta että tosi lyhyessä ajassa voi mullistaa mielensä ja kehonsa tuntemukset hämmästyttävällä tavalla.  Sitten alkaa Operaation kakkosvaihe. Painopiste siirtyy syömään opettelusta juoksemiseen.