sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Iloinen Suutari: FIRC 2015

FIRC 2015 -sisäsoudun SM 2000 m soudettiin eilen.

Keskiviikkoon asti näytti siltä, että kisakunto nousee kovaa vauhtia ja saavuttaa huippunsa juuri sopivasti lauantaina. Sitten kävi niin, että perheeseen iski loppuviikosta influenssa.  Perjantaina  alkoi minullakin flunssa tuntua, mutta lauantaina tiesin jo aamulla, että tänään ei soudeta kovaa.

Saavuin kisapaikalle  Helsingin Urheilutalolle, noin klo 11. Mieli täyttyi viime vuoden muistoista. Ne syrjäyttivät alakuloisen mielen, toivat energiaa.  Törmäsin heti tuttuihin. Samaten pukuhuoneessa näin tuttuja naamoja, mm. Rio de Janeiron olympialaisiin tähtäävän Joel Naukkarisen (ks. Facebook).

Liityin vuoden vaihteessa Keravan Urheilijoihin. Olen osallistunut Keravan Urheilijoiden järjestämään ergomaratoniin joka vuosi vuodesta 2011 alkaen. Vaikka vuosien mittaan olen käynyt monenlaisissa eri  triathlon-, uinti- ja juoksutapahtumissa, on ergomaraton kuitenkin jotenkin taianomainen osa liikuntavuottani. Tässä Pentti Soinin tekemä koostevideo ergomaraton-souduistani vuosilta 2012-2014.

Tunnen olevani Keravan urheilija ja  halusin soutaa kevään sisäsoutuliigan kisat KeU:n riveissä.

Päivän kohokohdat:

- Keravan Urheilijoiden paidan päälle pukeminen
- Yhteishenki
- Se että Tapsa tuli paikalle katsomaan kisoja
Miehet 40 kevyt
- Miehet 40 kevyt startti ja seurakavereideni Juha Lehtosen ja Mikko Ylösen jäätävän päättäväinen soutu ja siihen valmistautuminen
- Joel Naukkarisen soudun näkeminen
- 4*1000 m joukkuekisa ja KeU:n edustaminen.

Mainittakoon lopuksi, että flunssan taikka sitten mahdollisesti ihan vain luuserimaisuuden takia, minulla ei eilen ollut voimia kuin noin kahden minuutin tehokkaaseen soutuun.  Ensimmäiset vedot sujuivat jotakuinkin normaalisti, mutta kun olisi pitänyt siirtyä tasaiseen vauhdinpitoon, se ei vain kertakaikkiaan onnistunut. Vauhti hiipui normaalista huomattavasti jo 300-400 m soudun jälkeen, mutta varsinaisesti se romahti vasta noin 800 metrin paikkeilla.

Soudin 2000 m vajaat 20 sekuntia hitaammin kuin viime vuonna ja huomattavasti hitaammin kuin submax-testisoudussa pari viikkoa sitten.

Soudun jälkeen menimme Tapsan kanssa kahville. Tapsa sanoi jotain, joka jäi mieleen jauhamaan. Se meni jotenkin näin: "Silloin kun ravihevosilla on flunssa piilevänä, ne keskeyttävät yleensä ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kierros on 1000 metriä."

En osannut enää harmitella 2000 metrin soutua. Sen sijaan päätin, että 4*1000 joukkuesoudussa olen ravihevonen. 1000 metriä riittää. Se sujuikin hyvin sekä minulta että koko joukkueelta. Oli mahtavaa edustaa seuraa, joka on ollut mukana elämässäni jo 2011 alkaen.

Mainitsin yhdeksi kohokohdaksi Joel Naukkarisen soudun. Ohessa kuvaamani video.

FIRC 2015 2000 m jäi suutariksi. Olen iloinen suutari.

Seuraava etappi SM-500 m ja SM-10 km on Imatralla 14. ja 15.3.