sunnuntai 4. marraskuuta 2018

Omenalla päähän!

Huonot uutiset: selän suhteen tuli pitkästä aikaa takapakkia, kun eilen kokeiltiin voisiko  kuntosaliharjoituksiin lisätä maastavedon.  Aiemmin ongelma on ollut se, että keskivartalon hallinta pettää, selkä pyöristyy ja sitten napsahtaa. Oltiin oikein varovaisia, Matti vahti tekemisiäni koko ajan, ja tangossa oli vain minimipainot, mutta silti kuitenkin hallinta petti ja nikama luiskahti kivuliaasti.

Koska painoa oli vain vähän, haavojen nuoleminen ei näytä onneksi nyt kestävän paria päivää pidempään. Selkä ei enää ole järkyttävän kipeä.

Hyvät uutiset:  koska selkä oli haaverin takia pirun arka, tein koiraa ulkoiluttaessa havainnon: kännykän katsominen sattuu alaselkään aivan helvetillisesti. Mahtavaa!Olipas huippujuttu että tarjoutui mahdollisuus tehdä tämä havainto. Kuntosalilla Matti muistuttaa minua jatkuvasti: katse eteenpäin jotta rangan luonnollinen asento säilyy. Olisihan ollut mahdotonta tajuta, että sama biomekaaninen totuus pätee myös Easyfit-salin ulkopuolisessa maailmankaikkeudessa.

Ihmisen pää painaa noin 4,5 - 5 kiloa. Minä olen ällistyttävä suuri jättipää.  Olen päivittäin useita vuosia kantanut  tuota yli viiden kilon taakkaa kuvaan piirtämäni keski-linjan etupuolella twitterin, instagrammin, facebookin, pokemonnin ja walking dead our worldin takia - lähes koko ajan katse alas, kännyyn.

Surffasin, ja asiaa on tutkittu (Assessment of stresses in the cervical spine caused by posture and position of the head). Lyhyesti:

  • Kun pää on 15 asteen etukenossa, se aiheuttaa kävellessä rankaan n. 12 kg vastaavan kuorman.
  • 30 asteen etukenossa kuorma on noin 18 kg.
  • Kuorma kasvaa edelleen etukenon kasvaessa: 45 asteen kulmassa 22 kg, 60 asteen kulmassa 27 kiloa.

Auts. Omenalla päähän -tyyppinen elämys!