lauantai 7. lokakuuta 2017

16 minuuttia päivässä

Joillakin liikuntaani sivusta seuraavilla on käsitys, että rehkin kohtuuttomasti, vuosi vuodelta enemmän, ja erityisesti juosten. Numerot kertovat totuuden.

Juoksutunnit vuodesta 2012 alkaen, vuosi 2017 ennuste.

Reilut 16 minuuttia päivässä, sen verran olen juossut keskimäärin vuonna 2017.  Tämä sisältää kaikki ne maratonit ja hörhöilyt joilla täytän Läskimaija-somekanavat.

Laskeva trendi on jatkunut vuodesta 2012 alkaen. Silloin kai alkoi tuntua, että  vähemmän on minulle enemmän.

Nyt juoksen noin puolet siitä määrästä kuin vuonna 2012. Ero tulee osin siitä, että nykyään juoksen yleensä joko kovaa, tai lisäkuorman kanssa. PK-juoksulenkit eivät huvita, joten en tee niitä. Juoksen kuitenkin lopulta huvikseni, joten miksipä en tekisi sitä tavalla joka eniten huvittaa.

- määrällisesti liikun eniten kävellen. Noin tunti päivässä koiran kanssa.
- sisäsoutu on pääroolissa marras-huhtikuussa.
- tänä vuonna myös punttisalillla vietetty tuntimäärä ohittaa juoksun.Juoksu on siis vain pienen pieni osa liikuntaani, ja vielä pienempi osa elämääni.  Toisaalta, eihän ruoassakaan ole suolaa kuin alle prosentti, ja silti siitä puhutaan paljon.

Vääristynyttä käsitystä kohtuuttomasta ähellyksen määrästä luo varmaan osaltaan se, että olen eriyttänyt liikuntaminäni Läskimaijaksi. Läskimaija ei mistään muusta puhukaan kuin ähellyksestä. Läskimaijalle liikunta ja juoksu on koko elämä.