perjantai 30. kesäkuuta 2017

Juosten Nuorgamista Senaatintorille 30 päivässä

Ystäväni Jupe  lähtee huomenna klo 10 juoksulenkille.

Jupe juoksee 30 päivässä Norjan rajalta Nuorgamista Senaatintorille Helsinkiin. Matkaa kertyy 1365 kilometriä. Se tarkoittaa reilua maratonia per päivä.

http://www.suomi100juoksu.fi/
Matkaan lähtevät Juhan lisäksi Ari Aaltonen, Julian Aull (Saksa), Markku Heino, Janne Korvela, Eija Krok, Heli Lehtinen, Jyrki Leskelä, Mikko Liukka, Mikko Perttula, Sami Putkisaari, Rebekah Thomas (USA), Mira Viden, Marianna Zaikova.

Neljätoista juoksijaa ja neljätoista erilaista polkua huomenna alkavaan juoksuun. Minusta huikeinta tässä hommassa on se, että joukko on sekalainen. Ei todellakaan paperilla mikään tietyn saman yhtälaisen koulutuksen saanut Royal Marines Commando -joukko.  On Markku, jolla on omien sanojensa mukaan "vararengas vyötäröllä", takaperin ja alasti maratoneja juokseva Jupe jolla on ykköstyypin diabetes, seikkailujuoksija Marianna Zaikova, keittiömestari Ari ja yksitoista muuta omaa itseään. (ks.  Markun ja Eijan haastattelu (mtv3.fi), Markku ja Jupe Mikko Peltolan haastattelussa (areena.yle.fi), Arin haastattelu (Helsingin uutiset), Jupen haastattelu (Länsiväylä-lehti)

Oikeastaan ainoa asia, joka juoksijoita yhdistää on yhteinen päämäärä ja hurja tahto.

Tätä menoa kannattaa seurata!

Jupella ja ystävällään Mikko Liukalla, eli SataSammakoilla on mukanaan Coach4Pro:n tarjoama GPS-seuranta. Parhaiten pysyt kärryillä tilanteesta seuraamalla herkeämättä Satasammakoiden Facebook-sivua.

Jupe pyysi taannoin vinkkejä ja ideoita asioista, joilla selviytyä vaikeista tilanteista ja nostaa tunnelmaa. Sanoin Jupelle, että jos minusta olisi ollut miestä Suomi 100 -juoksuun olisin tehnyt tämän:  "Tilaa pizza kuin Dean Karnazes. Suoraan juoksusta tien päälle. Maksu ja syönti juoksua keskeyttämättä. "