sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kannetaan rinkallinen euroja SPR:n Katastrofi-rahastoon!

» Skippaa rinkkajuoksun taustat ja lue Helsinki City Run SPR Katastrofirahasto-tempauksesta. Lahjoita » tästä

Gibraltar, vuonna 2010
2.5.2016 päätin lähteä tavoittelemaan Guinnesin maailmanennätystä Fastest Marathon Carrying A 60 lb pack (nopein maraton kantaen 27.2 kg rinkkaa). Voimassaoleva ennätys oli helmikuulta 2013 Tokion maratonilta, jossa armeijakouluttaja Toru Sakurai juoksi 60 paunaisen rinkan kanssa aikaan 4 tuntia, 39 minuuttia 9 sekuntia.

Oikeastaan olin jo tehnyt saman Amsterdamin maratonilla 2011. Erona se, että vuonna 2011 kannoin rinkallisen  painoa vatsassani. Aloin miettiä, että oikeastaan minä ja muut joukon häntäpäässä maaliin selvinneet ylipainoiset olimme vähintään yhtä kovia jätkiä ja mimmejä kuin ennätyksen haltija.

Helsinki City Run 2016
Minusta on kutkuttavan motivoiva ajatus, että ylipainoiseen kehoon piiloutuu voimanpesä. Tehontarpeen tajuaa todella kuitenkin vasta kun paino otetaan pois vatsasta ja ladotaan reppuun.

Ylipainoinen tietokonenörtti vs. japanilainen ninjakommando! Niinpä vuosi sitten Helsinki City Runin puolimaratonilla alkoi rinkkajuoksujen taival, joka jatkui mm. Ideapark-juoksun, Tampere Puolimaratonin, Tampere Maratonin ja Uusi Lahti juoksun kautta Vantaan Maratonille.

Vantaalla 8. päivä lokakuuta 2016 juoksin 60 paunan (27.2 kg) rinkka selässäni maratonin aikaan 4 tuntia 34 minuuttia 32 sekuntia.  Vanha ennätys parani siis lähes viisi minuuttia. (YouTube).

Kuka tahansa voi yrittää Guinness World Records -ennätystä ja sen voi tehdä ilmaiseksi, mutta tällöin todisteet menevät jonoon joka on pitkä kuin nälkävuosi eikä käsittelyn nopeudesta anneta mitään takeita. Minulla on nyt kuitenkin syytä uskoa, että ennätys virallistetaan aivan lähipäivinä.

Kuvaaja: Heidi Ikäheimo
Ennätystä paljon isompi asia oli kuitenkin aikakonematka menneisyyteen. Se korjasi ajatteluani ratkaisevalla tavalla. Harjoitellessani ja juostessani rinkan kanssa opin arvostamaan kymmenen vuoden takaista itseäni. Se on kovaa hommaa, ja vaatii paljon voimaa ja tahtoa! Kunpa muutkin ylipainoiset osaisivat arvostaa itseään vaikka liikkuminen tuntuu raskaalta ja on hankala pysyä normaalipainoisten vauhdissa.

Minä nautin rinkka selässä juoksemisesta.

Rinkka on kuin kannettava mielen teleportti. Kun puen rinkan selkääni, siirryn tilaan jossa aika ja matka lakkaavat olemasta. En mieti sitä, paljonko matkaa on jäljellä tai mitä vauhtia juoksen. Oikeastaan muutun matkustajaksi.

Olen kaivannut hyvää syytä juosta taas rinkan kanssa ja nyt olen keksinyt sen.

Kannetaan rinkallinen hyvää mieltä SPR:n katastrofirahastoon HCR:ssä!

Lauantaina 13.5 Helsinki City Run puolimaratonilla laitan rinkan selkääni ja kannan repullisen kolikoita SPR:n katastrofirahastoon. Toivon sinulta apua!

Yksi kahden euron kolikko painaa 8,5 grammaa. 20 kiloa kahden euron kolikoina on 4706 euroa. Tavoite on saada tuo määrä lahjoituksina ja vastaava määrä grammoja rinkkaan puolimaratonille! Eikö olekin kutkuttava ajatus, kuinka yksittäiset kolikot muuttuvat grammoista kiloiksi, ja pian koossa onkin jo rinkallinen konkreettista apua.

Lahjoita rinkkaani haluamasi määrä painoa:

- 8.5 grammaa = 2 euroa
- 42.5 grammaa = 10 euroa
- 85 grammaa = 20 euroa
- 100 grammaa = 24 euroa
- 500 grammaa = 118 euroa

Lahjoita tästä linkistä, ja kirjoita halutessasi alle kommenttiin, montako grammaa lisäsit ja mahdolliset muut terveisesi.

Viedään yhdessä säkillinen hyvää mieltä ja toivoa maaliin! 
  
Lahjoitukset menevät suoraan ja lyhentämättömänä SPR:n katastrofirahastotilille.
Palvelun tuottaa www.lahjoituslipas.fi. Kiitos!