sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Operaatio Smör: Vuosi 2010

Operaatio: Smör on käynnissä.

Tulevien kuukausien aikana sukellan muistoihin siitä, miltä tuntui olla entinen minä. Lisään päälleni 2 kg erissä painoa kunnes lopulta kannan 120 kpl voipakettia vastaavan kuorman. Silloin juoksu tuskin enää onnistuu,  mutta selviänkö edes jokailtaisesta 5 km:n koiranulkoilutuslenkistä kävellen? 

Aikamatka alkoi reilu kuukausi sitten, 8. marraskuuta. Nyt olen palannut ajassa taaksepäin alkuvuoteen 2010. Painan 131.2 kg. Silloin osasin kirjoittaa lyhyesti ja ytimekkäästi: "ihankuin päälläni olisi ihmisturkis. Outo, broilerimainen olo. Erityisesti reisipaloissa." Ymmärrän, mitä tarkoitin. 
Ensimmäisellä viikolla sen jälkeen, kun sain CompactFit-painoliivit käyttöön, lisäsin kiloja nopeasti.  Nyt tällä viikolla olen korottanut  vain kerran, 28 kiloon. Painoliivin viimeiset kaksi lyijykiloa otan käyttööni tänään.

Olen ottanut tämän viikon rauhassa, koska vaikka polvissa, selässä ja nivelissä muutenkaan ei tunnu lieviäkään rasitusvamman ensimerkkejä, on selvää että taakan lisäykseen sopeutuminen ottaa aikansa.

Minulle on syntynyt näiden painoliivillisten viikkojen aikana käsitys, että tämä saattaa tehdä ihmeitä kunnolle. Palaan näihin havaintoihin ja löytämiini PubMed-tutkimustuloksiin  ensi vuonna kun projekti on kokonaisuudessaan ohi ja sen tulokset selvillä.

Hyvä mittari on muiden muasssa sisäsoudun SM 2000m, FIRC 23.1.2016.  Aion valmistautua siihen lisäpainojuoksentelun lisäksi vain ihan muutamalla soututreenillä.

Ensi viikolla jatkuu rynnistys kohti vuotta 2009.  Minun on lisättävä vielä noin 24 kiloa, että olen vuoden 2009 painossani, 155kg.