sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Operaatio: Ergomyrsky

Subject: Operaatio Ergomyrsky  | From: Operaatiokeskus  | To: Läskimaija   | Sun Jan  4 2015 18:59

Sinun tehtäväsi Läskimaija, mikäli päätät ottaa sen vastaan, on osallistua sisäsoudun SM-cupin kaikkiin neljään osakilpailuun sarjassa Miehet 40+ avoin. Soudat jokaisessa kilpailussa ajan, joka ylittää ikäsarjasi voimassaolevan  SE-tuloksen enintään 0-5 prosentilla.  Tämä on Operaatio: Ergomyrsky.

Jotain tällaista olin aavistellutkin. Edellinen virallinen tehtäväni, Operaatio: Kotkanpesä, julkistettiin joulukuun 5. 2013. Luovutin sen loppuraportin kesäkuussa 2014. Siitä asti Operaatiokeskus oli ylläpitänyt vaivaannuttavaa hiljaisuutta. Täytin loppuvuoden sekalaisilla puuhilla, ultrajuoksentelin ja tutustuin teknologia- ja tuotekehitysosaston uusimpiin innovaatioihin (lue niistä stressi, askel, verensokeri, lihakset). Marraskuussa sain vihiä, että jotain, jossa tarvitaan lihaksia, on tulossa.  Aloin käydä vimmatusti salilla.

Operaatiokeskuksen asettamat tavoitteet tuntuivat  mahdottomilta:  voisinko päästä viiden prosentin sisään voimassa olevista M40+ Suomen ennätyksistä.Mahdotonta, ajattelin.  Ergomaraton kyllä sujui viime vuonna yllättävän hyvin. Lyhyitä, hurjaa maksimitehoa, laktaatin ja kivun sietoa vaativia vetoja en kuitenkaan ole juuri kokeillut. 500 m, 2000 m, 10 km ja maraton asettavat jokainen aivan omat vaatimuksensa. Sen huomasin jo viime vuonna, kun hetken mielijohteesta osallistuin maratonin lisäksi 2000 m soutuun.

Päätin tarttua haasteeseen. Operaatiojohdon ajatukset tuntuvat usein ensin hölmöiltä ja mahdottomilta. Niin ne tuntuivat nytkin, mutta sitten tajusin: Jedi Mindtricks. Tämä Operaatio on sitä parhaimmillaan.
  • 31.1.  Finnish Open, 2km, Helsinki
  • 14.3.  SM-500m, Imatra
  • 15.3.  SM-10km, Imatra
  • 25.-26.4.  Finnish Open, Maraton, Kerava 

Operaatio: Ergomyrsky on käynnissä.