keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Batman ja tarhakettu

Joskus käy niin, että  huolella ja vaivalla rakennettu majesteettinen tuomiopäivän ajatuskyhäelmä  vain lakkaa olemasta.  Yritin  rationalisoida ja perustella ajatuksiani päivätolkulla ja monelta kantilta. Sitten,  yhtäkkiä ja varoittamatta himmeli hajoaa ja katoaa kuin irrationaalinen pieru logiikan Saharaan. *PUFF*

Minulle kävi *puff* eilen kun katsoin repivän sisäsoutelusession yhteydessä Batman Begins -elokuvan.  Sunnuntaihin asti päässä pesineet ja huomion vieneet yksityiskohdat muuttuivat takaisin siksi mitä ovat. Yksityiskohdiksi. Ei niiden takia koko maailma miksikään muutu. Taitaa ollakin vain niin, että jos jotain yksityiskohtaa erehtyy tarkastelemaan liian tarkkaan ja irti kokonaisuudesta,  se alkaa näyttää ihan oudolta. Katsoppa vaikka peilistä omaa nenääsi oikein pitkään ja tarkasti.

Batman Begins -elokuvassa pahiksella on käytössä kätevästi aerosoli-muotoon ja spray-purkkiin jalostettu hallusinogeeni. Suihkaus sitä pilaa ilman ja vääristää uhrin ajatukset. Kaikki mätänee ja suusta tulee matoja. Kohde puree itseään henkisesti jalkaan kuin stressantunut tarhakettu. Tässä pahis saa maistaa omaa lääkettään: YouTube.

Tajusin, että koko sunnuntaina ulos tullut pierahdus on vain ennusmerkki siitä että aerosolin vaikutus on lakkaamassa.  Kiitos kaikille teille, jotka autoitte ikkunan avaamisessa.

Joskus on hyvä tuulettaa. Kettukin viihtyy parhaiten luonnossa.