tiistai 21. tammikuuta 2014

Operaatio Kotkanpesä, väliraportti 25%, päivä 47/183

Arvoisa Operaatiokeskuksen väki,  Ylikomentaja, Operaatio: Kotkanpesä-projektiryhmä  ja NSA:n päivystävä päivystäjä.

Voitte kutsua talomme yläpuolella partioivat mustat vakoiluhelikopterit pois.

Ne ovat toki äänettömiä, mutta lintulautamme populaatiolle niillä on ollut katastrofaaliset vaikutukset. Ainoastaan muutama paksuniskainen  hömötiainen on selvinnyt laudalle aterioimaan. Viimein äsken yhtäkkiä ymmärsin huolenne ja koptereiden läsnäolon syyn. On kulunut jo yli vuorokausi ensimmäisen merkittävän project milestonen ohittamisesta, enkä ole vieläkäään toimittanut raporttiani. 

Nöyrimmät pahoitteluni.


Operaatio: Kotkanpesästä on  ajallisesti suoritettu nyt 25.7% prosenttia, 47 päivää. Alun 183 päivästä on jäljellä 136.

Raportointiohjeessanne korostitte täsmällisyyttä, luotettavuutta sekä erityisesti  piirakkakaavioiden merkitystä.

Toisaalta, jos, Arvoisa Ylikomentaja olisitte ihminen ettekä Arvoisa Ylikomentaja, ymmärtäisitte että jos paistin  reseptissä lukee: "Paista 200°C asteessa noin 183 päivää, kunnes kunto on selvästi kohennut ja pinta saanut kauniin kullanruskean värin".

Niin jos sen paistin  ottaa uunista ennen aikojaan niin ei siitä mihinkään ole.  Tai, jos olet katsonut elokuvan Full Metal Jacket, niin ei jätkistä tullut jätkiä, ennen kuin vasta elokuvan viime minuuteilla.

Hankala minun on tässä teille sinne Ylijohtoon arvioida, olenko aikataulussa. Mutta, mainitsenpa nyt pari seikkaa:

Ensinnäkin, avukseni lähettämänne Yoda on osoittautunut yliverroksi.

Työskentely, sillä siksi te tätä haluatte kutsuttavan, hänen kanssaan ja valmennuksessaan on ollut sekä nautinnollista  että motivoivaa.  Harjoitusohjelma on kiistattoman tehokas, innostava, monipuolinen ja sopivasti haastava. Olen onnistunut noudattamaan sitä noin sataprosenttisesti. Olen ollut toistuvasti ällistynyt siitä, kuinka hyvin kykenen ymmärtämään esimerkiksi uintitekniikkatreeneissä sen mitä pitäisi tehdä. Lisäksi, nämä ennalta raastavimmat uinti-, motoriikka-, tekniikka- ja kuntosalitreenit ovat osoittautuneet melkeinpä tämän Operaation huippuhetkiksi. Odotan niitä. Se on yksinomaan Yodan ansiota. Kiitos!

Olen käynyt lisäksi muutamissa yhteistreeneissä valmentajani Yodan ja hänen puolisonsa Venla Koivulan triVa-triathlonvalmennusryhmän kanssa. Näistä olen oppinut myös paljon uutta.

Oikeastaan ainut jollain tavalla konkreettisesti mitattavissa oleva asia, jolla voin jossain määrin säännöllisesti seurata sitä, etenevätkö asiat ja miten ne etenevät suhteessa tavoitteseen, on paino.


...ja hämmästykseni.. sen suhteen projekti on jotakuinkin aikataulussa.

Projektia on nyt takana 9 viikkoa, painon kehitys näkyy noilla punaisilla pallukoilla. Harjoitin huikean vaativaa extrapolointia, ja jatkoin käyrää harmaalla viikolle 25. ja Eagleman-kisaa edeltävään tavoitepainoon 103 kg asti. Silloin olisin n. 50 kg kevyempi kuin vuoden 2009 lopussa, ja noin 15kg kevyempi kuin vuoden 2013 lopussa.

Oletettavasti painonpudotustahdissa pysyminen on jatkossa vähintään yhtä haastavaa kuin tähän asti, mutta uskon siihen. Siihen auttaa erittäin hyvä treeniohjelma, joka on ennakolta tiedossa ja ennenkaikkea se, että Operaatiojohdon asettama tehtävä on todella kova. Olen viikkojen kuluessa entistä konkreettisemmin tajunnut että Operaation tavoitteet puolen vuoden kehitykselle ovat oikeastaan aika hurjat:

  • paino -15kg
  • uinti (1.9 km) - ajasta pois  5:09 minuuttia 
  • pyöräily (90km) - ajasta pois 16:49 minuuttia 
  • puolimaraton (21.1km)  - ajasta pois 17:55 minuuttia. 

Nyt kun päivät ihan oikeasti juoksevat, pyöräilevät ja uivat eteenpäin,  kalenterin sivut  kääntyvät yksi kerrallaan, aurinko nousee ja kevät tulee, tajuan sen: tuon tekeminen vaatii paljon eri osa-alueilta ja yhtäaikaa.

Mutta, se on juuri ja juuri tehtävissä ja se tässä operaatiossa onkin parasta. Mahtavaa!