maanantai 19. marraskuuta 2012

Ultra-unelma

Luin viime maaliskuussa Dean Karnazesin kirjan Ultramarathon man.

Joitakin päiviä myöhemmin osallistuin Transgrancanaria -tapahtuman Starter-matkalle. Siellä näin  ihan oikeiden ultrajuoksijoiden  kepeän, iloisen ja päättäväisen askeleen heidän  loikkiessaan vuorigasellin lailla ohitseni. Ne, sillä eläimiltä ne vaikuttivat, olivat lähteneet 12 tuntia aikaisemmin, ja juosseet ennen tuota hetkeä sata kilometriä pidemmän matkan Kanarian saarten vuoriston halki.

Siitä tarttui ajatus, joka on kimpoillut ympäriinsä pääkopassa kuin liikaa Coca-Colaa juonut lapsi pomppulinnassa.

Pomput vaimenivat kuukausiksi. Pääosin siksi että Joroisten ja Nastolan triathlon -kisat vyöryivät aika-avaruudessa kohti kuin Balrog Khazad-dûmin sillalle.

Mutta viime kuukausina pomppulinnassa on tömissyt taas. Jymps, jymps!  Säännöllisesti, vähintään parin viikoin välein olen selannut Ahotu Marathons -palvelun  haun tuloksia. Jokin parametri: paikka, aika, matka tai viimeistään turhan pitkä harkinta on  kuitenkin johtanut siihen, että surffailu on päättynyt läppärin kannen ja ajatuksen sulkemiseen. Jymps. JYMPS!


Viikko-pari sitten napsahti ruudulle siinä määrin kiinnostava löydös, että esittelin sen myös Jasonille.

Se oli sellaista juttelua vain. Vain yksi copy-pastettu linkki lisää internetin kohinaan.

 "Juoksit vasta ensimmäinen maratonisi, tuo on mahdotonta.", tai jotain sinnepäin, joku sanoi Jasonille pari päivää myöhemmin.

Don't tell me what I can't do. -- John Locke / Lost


TÖMPS, TÖMPS!    RÖMPS.

Torstaina,  ennen nukkumaanmenoa, kävin kyseisen tapahtuman sivuilla uudestaan.

Klikkasin vaivihkaa "Register" -nappulastakin, ihan vain katsoakseni että milloin ilmoittautuminen alkaa ja niinpäinpois. Tapahtuman 500 paikkaa olivat jo täynnä, ja kaksi nimeä jo jonotuslistallakin.

Tilanteen johdosta täytin rekisteröintilomakkeen samantien, ja ilmoittauduin jonotuslistalle, sijalle kolme. Evästin Jasonin tilanteen vakavuudesta, ja heti seuraavana aamuna hän lähetti bittivuon Skotlantiin ja ilmoittautui myös.

Eilen tapahtumajärjestäjä kertoi Facebookissa, että näillä jonotuslistan sijoillamme olemme käytännössä varmasti mukana!

Hoka Highland Fling Race 27.4.2013

Highland Fling Race on 53 mailin, eli 85 kilometrin ultrajuoksu Skotlannnissa. Webbisivujen perusteella maisemat näyttävät mahtavilta, tapahtuma leppoisalta ja matkakin on juuri ja juuri käsityskyvyn rajoissa. Erikseen mainittakoon, että maaliinpäässet saavat kuohuviinipullon ja ilmaista olutta.

Nyt ei siis tarvitse miettiä enää syitä, miksi jatkaa juoksentelua myös talvella.  :)


... se voisit olla sinä!

Lisää ihania kuvia täällä ja herkullinen video täällä.

ps. Muistathan osallistua Maailmanlopun Maratonille 20.12.2012!