keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Sopivasti lihava

Puntari on nyt jo useamman viikon näyttänyt lukemia, jotka oikeuttavat viittaamaan itseeni määritelmällä "lievästi lihava", BMI on nyt noin 29, kun se projektin alkaessa oli noin 37 (vaikea lihavuus). Vaadin nyt kuitenkin oikeudekseni käyttää sen sijaan  määritelmää sopivasti lihava, koska se kuulostaa jotenkin leppoisemmalta.  Sitäpaitsi! Myös InBody kehonkoostumusmittauksen mukainen ihannepaino asettui lukemaan 99.7 kg, joka on sekin vielä saman BMI-selitearvon puolella. Toisin sanottuna, olen laveasti tulkiten jo nyt sopivasti lihava.

Tuohon InBody -tavoitepainoon on nyt matkaa alle 10 kg. Projektin alkuperäiseen tavoitepainoon (102kg)  n. 8 kiloa.  Uskallan sanoa "enää", ei "vielä".

Kun Joroisten / FinnTriathlon puolimatkaan  on siihenkin tätä kirjottaessa aikaa enää 16 vrk 9h 31 minuuttia, ei ole myöskään pelkoa siitä, etteikö pelotemotivaatiota painonpudotukselle olisi jatkossakin.

Olen muuten elämäni juoksu-, uinti- ja pyöräilykunnossa. Ennätykset rikkoutuvat käytännössä viikottain.

Pahin uhkakuva tälle projektille ja puoli- ja ehkä kokomatkankin triathlonin läpäisylle on nyt se, että mopo karkaa käsistä ja tulen tolkuttomaan ylikuntoon ja sitäkautta yllättävään yhdistettyyn masennus-, tulehdus-, tippuri-, perunarutto-, punatauti-, perikato yms. galaksiträjähtävät -tilaan.

Nyt siis leppoisasti, kuten sopivasti lihavalle sopii!


// 109.2 kg. Jippii!