lauantai 26. marraskuuta 2016

Firefit 112: lähtötaso (lihaskunto)

Lokakuun lopulla Pirkanmaan pelastuslaitoksessa työskentelevä Perttu haastoi minut treenaamaan itseni pelastuslaitoksen kuntotestin vaatimaan kuntoon:

”Juttelin porukan kanssa siitä palomiehen kuntotestistä, ideana hyvä mutta sun pitäis myös hommata lääkäriltä lupa.  Lihaskunto, polkupyöräergo ja toiminnallinen testirata. Täytyy vaan opettaa sut käyttään painelaitteita sitä toiminnalista varten. Ota tavoitteeksi sitten pelastuslaitosten pelastajien minimitaso.”

Pelastusopiston kuntotestin minimivaatimukset:
Takomotraining 112 Challenge -ohjelma

Otin haasteen vastaan, ja päätin tehdä projektin päätteeksi omatoimisesti lisäksi myös ahtaan- ja korkeanpaikan fobiatestit.

Käytännön tahtotilan ja mielen asettaminen treenaustilaan osoittautui kuitenkin vaikeaksi, vaikka tavoite oli jo. Otin parin viikon aikalisän, jona aikana lisäsin kevyttä liikuntaa pikkuhiljaa. Se auttoi,  tahto löytyi ja hiljalleen momentti kasvoi ja pyörä lähti taas pyörimään.

Suuri apu oli siitä, että haasteen heiton jälkeen valmennusyritys Takomotrainingin Miitri innostui haasteesta: Takomo tarjoaa ammattilaisten tekemän viikottaisen ohjelman, joka johtaa tarvittavaan kuntoon. Harjoitusojelma on ilmaiseksi saatavana aina kunkin viikon ajan.  Jos et ole vielä mukana, niin nyt kannattaa.

Pysähdy hetkeksi ja mieti: pieni päätös, motivoivaa ja elämää ilostuttavaa puuhaa, ja lopputuloksena reilun kolmen kuukauden kuluttua olet kovassa kunnossa. (Harjoitusohjelma: http://www.takomotraining.com/112-challenge, Facebook-haastekeskusteluryhmä)

Oma matkani alkoi tällä viikolla. Hommasin jäsenyyden paikalliselle kuntosalille. Olen tehnyt treeniohjelman kaksi kertaa ja tänään tein lähtötasotestin.

Kyykky: 45 kg / 60s

- minimitaso: 23 toistoa (lisäpisteet: 30/34 toistoa)
- tulokseni tänään: 19 toistoa
- parannettava vähintään: 4 toistoa

Positiivinen ylläri. Tein tällä viikolla elämäni ekat kyykkyliikkeet. Luulen, että tämä hoituu kuntoon.

Penkki: 45 kg / 60s


- minimitaso: 25 toistoa (lisäpisteet: 30/38 toistoa)
- tulokseni tänään: 19 toistoa
- parennettava vähintään: 6 toistoa

Positiivinen ylläri, en ole treenannut penkkiä koskaan. Luulen, että tämä hoituu kuntoon.

Vatsalihakset: 60s


- minimitaso 34 toistoa (lisäpisteet: 43/48 toistoa)
- tulokseni tänään: 33 toistoa
- parennettava vähintään: 1 toisto

Iso yllätys, etten ylittänyt minimiä reilusti. Olen tehnyt 4*50 toiston sarjoja 10kg levypainon kanssa. Mutta, nepä ovat olleet vain vinoja vatsalihaksia. Näemmä nämä ovat yllättävän eri juttu. Luulen, että homma hoituu!

Leuat: 60s


- minimitaso: 6 toistoa (lisäpisteet: 10 / 14 toistoa)
- tulokseni tänään: 1 toisto
- parannettavaa: 5 toistoa

Positiviinen ylläri! Painan nyt 110 kg ja en ole ikinä treenannut leukoja. Ehkä soututreenauksesta on ollut tähän jotain apua. Uskon, että projektin päätteeksi minun on mahdollista saada juuri ja juuri 6 toistoa.


ERITTÄIN MOTIVOIVAA! Uskon, että kaikki on tehtävissä.

- Kyykky, penkki, vatsat: tavoittelen minimitason sijaan lisäpiste-tasoa
- Leuat: tavoittelen minimitasoa ja olen ikionnellinen kun sen teen.

Ps. Kuuma vinkki sinulle, joka päätit lähteä mukaan haasteseen. Mene Takomon sivuille, ja tulosta ensimmäisen viikon ohjelma talteen. Se on ilmaiseksi tarjolla vain ensi keskiviikkoon asti. Näin pääset hyvin vielä matkaan mukaan! Tästä: http://www.takomotraining.com/112-challenge