sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Firefit lähtötaso ja tavoitteet

Tein eilen Firefit 112-haasteen lihaskunto-lähtötasotestit. Tänään juoksin Cooperin ja tein 12 minuutin uintitestin.

Kokonaistilanne näyttää tältä. Vaaleanpunainen raja kuvastaa pelastusopiston kuntotestin läpäisyrajaa, sininen viiva kuvastaa lähtötestissä saamaani tulosta. Ainoastaan uinnin osalta läpäisen kuntotestin minimirajan. Vatsalihasten osalta melkein.Kaikenkaikkiaan kuitenkin uskon pääseväni tavoitteisiin. En automaattisesti ja itsestäänselvästi, vaan tekemällä säännöllisesti jokaisen harjoituksen kunnolla ja parhaani mukaan.

Leuanveto on suurin haaste eikä vähiten siksi, että painan n. 110 kg ja  käsivarteni ovat kuin spagettinauhaa.  Aion harjoitella leuanvetoa harjoitusohjelman lisäksi omin päin ja päivittäin tavalla tai toisella. Juoksussakin on tehtävää, yllätyksekseni juoksin vain 2530 m. En ole koskaan päässyt kovaa, jos on vähänkään liukasta. Enkä kyllä muutenkaan nyt varmasti olisi 2800m kunnossa. Hapenottokykyä pitää parantaa.

Nyt kun sain käsityksen kunnostani, on hyvä asettaa tavoitteet.

Pelastusopiston pääsykoerajat pitää puhkaista.  Kaikessa muissa paitsi leuanvedossa  tavoittelen lisäksi tulosta, jolla saa maksimi-lisäpisteet. Oranssi palkki kuvastaa sitä, kuinka lähellä olen tuota tavoitetta. Numeroina seuraavasti:Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, että kun haaste on helmi-maaliskuun taitteessa ohi, olen kokonaisvaltaisesti paremmassa kunnossa kuin koskaan.