tiistai 27. tammikuuta 2015

Rento loppuliuku FIRC 2015:een

FIRC 2015, sisäsoudun SM 2000m on tulevana lauantaina.

Reilu viikko olin sitä mieltä että takana on ollut huono treeniviikko.

Takana oli  kolme nousujohteista viikkoa.   Kun en  itse osannut muuten levätä, vaan yritin repiä liikaa, teki mieli vallankaappauksen ja laittoi jarrut päälle. Hyvä niin.

Joulukuussa ja tammikuun alussa kävin paljon punttisalilla. Sain silti tammikuussa kasaan  260  hyvää soutukilometriä. Olen soutanut viikottain 500m testisoudun, sekin on motivoiva.

Silti tulevana viikonloppuna pitää tapahtua megaluokan ihme, että pääsisin vielä lähellekään Operaatiojohdon asettamaa tavoitetta: viiden prosentin sisään ikäluokan SM-tuloksesta ja aikaan 06:21,00. Itseasiassa tiedän jo etukäteen, että viimevuoden 06:44,4 tuloskin on kovaa valuuttaa. Jotenkin onnistuin silloin runttaamaan koko matkan apinan raivolla ja anaerobisilla sykkeillä.

Viiden prosentin tavoitteeseen yritän iskeä tosissani maaliskuussa 500m ja 10km matkoilla, ja huhtikuun lopussa maratonilla. Siksi olen yrittänyt rakentaa voimapohjaa  ja aloitin sen takia soudut turhan myöhään 2000m ajatellen.

Mutta megaluokan ihmehän se on jo elämä itsessään!

Viimeisen viikon ihmeen ainekset ovat uni, lepo ja rentoutuminen.

Olen nukkunut viime aikoina kuin pieni porsas (kuva Beddit-unimittarista). Uni on tullut parin minuutin sisällä nukkumaan menosta. Aamulla olen herännyt levänneenä. Omegawave on näyttänyt jo useamman päivän EXCELLENT lukemia, ja Anaerobic readiness lukema nousee päivä päivältä. Samaten Checkmylevel kertoo että lihakset ja hermosto palautuvat nopeasti.

Olen ollut luontaistuotehörhöilyä kohtaan aiemmin ennakkoluuloinen. Mutta onnistuneet kokemukset punajuurimehun kanssa ja vuosien tutkimustietokantalueskelut ovat vinksauttaneet tuota ajatusmaailmaa.

Sain Vogelilta Strath-nimistä yrttihiivavalmistetta, johon olin törmännyt muutamissa tutkimuksissa. Tutkimusten mukaan se lisää vastustuskykyä, parantaa suorituskykyä  (fyysinen ja psyykkinen suorituskyky, väsymys jne.), parantaa keskittymiskykyä, auttaa ravintoaineiden imeytymistä ja lisää virkeyttä.

Pullo jäi lojumaan jääkaappiin, kunnes 8.1 katsoin YLE Tiededokumentin Suolisto toiset aivomme. (dokumentti YLE Areenassa).

Olen nappaillut Strathia pullonsuusta siitä asti joka aamu.

Lisäksi olen syönyt magnesiumia tehostetusti nyt kuukauden. Suonenvedot ovat loppuneet ja uni parantunut.

Eikä siinä vielä kaikki rentoutumisen aseet.

Olen lukenut tänä vuonna joka ilta Seppo Jokisen dekkareita sen sijaan että olisin surffaillut internetissä tai muuten vain näpertänyt tietokonetta.

Tähän mennessä lukemani:
Koskinen ja siimamies. Hämeenlinna: Karisto, 1996.
Koskinen ja raadonsyöjä. Hämeenlinna: Karisto, 1997.
Koskinen ja pudotuspeli. Hämeenlinna: Karisto, 1998.
Koskinen ja taikashow. Hämeenlinna: Karisto, 1999.
Koskinen ja kreikkalainen kolmio. Hämeenlinna: Karisto, 2000.
Hukan enkelit. Hämeenlinna: Karisto, 2001
Piripolkka. Hämeenlinna: Karisto, 2002.
Vilpittömässä mielessä. Hämeenlinna: Karisto, 2003.
Suurta pahaa. Hämeenlinna: Karisto, 2004.
Sana sanaa vastaan. Hämeenlinna: Karisto, 2005.

Komisario Koskinen on hieno mies!

Laktaattitsunami vyöryy päälle.  On vain jaksettava soutaa anaerobisella tasolla, vaikka lihakset ja keuhkot huutavat tuskaa ja sydän hakkaa ulos rinnasta.  2000 metrin soudussa suurin haaste on pysyä henkisellä surffilaudalla ja aallon harjalla.

Tule ihme, olen valmis!