sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Worrier, warrior and a motherfucking beast

Teetin reilu kuukausi sitten DNA-testin ja ajoin saamani raakatiedot tutkimustietokantaa vasten. Selvisi mm. se, että minulla on sekä Warrior- että Worrier-geenimuunnokset ((rs4680(A;G))

Enempi fiktiivisenä satukirjana pidän kyllä koko geenikarttaa, en  niinkään minään elämänkohtaloa viitoittavana valona. Yksittäinen legopalikkakin on vain legopalikka, mutta nikkari rakentaa läjästä melkein mitä vain. Mutta kyllä joskus voi olla ihan hyvä tulkita itseään legopalikan, teelehtien tai vaikkapa horoskoopin kautta.

Äärimmilleen yksinkertaistettuna ja romantisoituna Warrior-geeni lisää todennäköisyyttä riskinottoon ja aggressiivisiin ratkaisumalleihin ongelmatilanteissa. Warriorit eivät lamaannu kriiseissä vaan
Vertaistapua ja tukea on saatavilla! Terminator - Tuhoaja
toimivat tehokkaasti.

"Under conditions of increased dopamine release (eg, stress), individuals with Val158 (warrior) alleles may have improved dopaminergic transmission and better performance, while individuals with Met158 (worrier) alleles may have less efficient neurotransmission and worse performance. " //  Rs4680 / SNPedia

Worrier-geenin kantajat siis sen sijaan stressaantuvat ja murehtivat ongelmia jopa jo ennen kuin kriisi on edes päällä.

Kriisitilanteessa he lamaantuvat eivätkä toimi samoin kuin viikinkigeenin kantajat.   Worrierit tuppaavat analysoimaan asioita tarkkaan. Tämän takia he oppivat ja piakkoin saattavatkin selvitä haasteista aggressiivisiin ratkaisuihin tottuneita Warrioreita nokkelammin. // COMT Val158Met polymorphism interacts with stressful life events...

Palaan DNA-tuloksiin myöhemmin toisessa kirjoituksessa. Worrier-asia juontui mieleeni kuitenkin jo nyt, sillä olen viimeaikoina hieman murehtinut sitä, että liekki on  hukassa. Olin poikkeuksellisen pitkään ilman varsinaista maalitaulua, pidempään kuin koskaan Läskimaija-uralla. Mitä seuraavaksi?

Tänään oli mahtava päivä ja erinomainen treenipäivä.

Aamulla uintia pojan kanssa, päälle punttisalia ja illalla pitkä soutu hyvän elokuvan parissa.

Sitten illalla lenkittäessäni koiraani korvaan hyökkäsi sattumanvaraisesti valitsemaltani soittolistalta kappale, jota en ollut ikinä kuullut.
// YouTube: Rob Bailey & The Hustle Standard: Beast

Siinä se kipinä roihahti liekkiin.

Joulu-, tammi-, helmi-, maalis- ja huhtikuun aikana toteutan yhden unelmistani. Mitä saan itsestäni irti sisäsoutulaitteen penkissä kun treenaan parhaani mukaan lihaksia, voimaa ja tekniikkaa?

Sisäsoutuliiga koostuu neljästä SM-kilpailusta. Kauden 2015 kilpailut ovat:
  • 31.1.  Finnish Open, 2km, Helsinki
  • 14.3.  SM-500m, Imatra
  • 15.3.  SM-10km, Imatra
  • 25.-26.4.  Finnish Open, Maraton, Kerava

Warrior-geeni on irti. I'm a motherfucking beast.