sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Sunnuntai Tsuppaus ja Tylsistelyn Taito

“If your opponent is of choleric temper,  seek to irritate him.” 
 // Sun Tzu (孫子兵法 · The Art of War) 

"MTB/Hiihto 1h30min PK1 + trainer 15min PK1-aerobinen kynnys" luki ohjelmassa, mutta koska ladut ovat sulaneet, enkä ole panostanut loska-MTB-pyöräilykalustoon, päädyin suorittamaan koko hoidon trainerilla.

Valitsin audiovisuaaliseksi viihdykkeeksi Netflix-palvelusta The Raid: redemption. Triad-huumelortin päämajanaan pitämässä kerrostalossa riitti S.W.A.T-iskujoukolle valloittamista, mutta siitä huolimatta tylsäksi se meinasi käydä jo tunnin kohdalla.

Samanaikaisesti rasitusta oli kertynyt jo sen verran, että syke kiipesi hiljalleen ylös alun reilun 110:n lukemista. Olin asettanut alussa tietyn vaihteen ja tietyn vastuksen ja päättänyt jurnuttaa tasaiset n. 70 kampikierrosta minuutissa ensimmäiset 90 minuuttia. 

Mutta sieltä se syke mourusi vääjäämättä ylöspäin, 115...117...119, 121. Heeetkinen! Ja sehän ei yli 120:n muuten nouse!! Seuraavat 30 minuuttia olivat huikean jännittävät: vain keskittymällä äärimmäiseen rentouteen sain sykkeen valumaan takaisin alle 120:n. Mutta kun sen teki, livahti kadenssi alle 70:n.  

Triad-johtajan luottomies, jäätävän kova martial arts-taitaja Mad  "Pulling a trigger is like ordering a takeout" Dog oli ottanut tiukan kuristusotteen sankarimme kaulasta. Urgh! 121...122. Suljin silmäni, ja hengitin syvään.

Kun avasin ne uudelleen: syke 118, kadenssi 70.  Mad  Dog makasi maassa lyötynä.
"Jos sisäpyöräily peruskuntosykkeillä ei ole jännittävää, 
tee siitä  hurja taistelu." // Läskimaija (操作鷹の巣  · Operaatio Kotkanpesä)