lauantai 1. syyskuuta 2012

Hämeen Hölkkä 2012 - Operaatio Hiljainen Helmi

Koska raportti käsittelee Pirkanmaan Reservipiirien järjestämää tapahtumaa, pyrkimys tiettyyn sotilaallisuuteen.

Osallistuin tänään Hämeen Hölkkään, joka yritettiin järjestää minulta salassa jo 39. kerran. Ähäkutti, ettepä  onnistuneet! Täydellisestä mediahiljaisuudesta huolimatta ilmiantajaverkostoni sai vihiä siitä seikasta, että tällainen tapahtuma tullaan järjestämään Ylöjärvellä 1.9.2012 klo 12:00 alkaen. Päätimme ottaa asiasta selvää.

Classification: RESTRICTED.

Operaatio Hiljainen Helmi:  Hämeen Hölkkä 2012
'vanhimpia maassamme lähes vuosittain järjestettyjä kuntoliikuntatapahtumia.'  'sekä lähtö että maali ovat jo useamman vuoden olleet Lamminpään urheilumajalla. Paikka on Ylöjärvellä Teivon raviradan läheisyydessä. Maasto majan ympäristössä on hölkkään erittäin hyvin sopivaa kimmoisaa kangasmaastoa.' //  Lähde: Pirkan Reservipiirit / web-järjestelmä (No exact OS matches for host)

Jason Statham
Zero-hour -1h14min:

Jason Stathamiksi varsin usein luultu monipuolisen Special Weapons And Tictacs-koulutuksen saanut ystäväni  ilmoitti toteuttaneensa tehtävämme kenties kriittisimmän vaiheen onnistuneesti. Kaksi Etelä-Nokian Biisonit -seuran edustajaa oli huomaamattomasti solutettu lähtölistalle. Lienee sanomattakin selvää, että Jason juoksi numerolla 42. Materialisoiduimme tahoiltamme lähtöviivalle vain muutamia minuutteja ennen h-hetkeä.

Esiinnyimme tavallisina lenkkeilijöinä, muka hieman hermostuneesti vitsaillen ja ylikorostetun mahtipontisesti liikehdellen. Kuitenkin vain tehtävä ja sen onnistuneen läpiviennin vaativat yksityiskohdat, kellonajat ja kokonaisstrategia vilisivät syvällä harjaantuneissa mielissämme. Tätä olemme luodut tekemään. Tätä tahdomme tehdä. Suunnitelmamme nerokkuuden alleviivasi se, että lähtöviivalla  mukanamme oli myös Jasonin sisko. Hykertelimme itseksemme, kuitenkaan nerokkuudestamme suuremmin yllättymättä: siinä, ei mahdottomassa, tapauksessa että Biisonit olisivat kesken hölkän tulleet "diskatuksi", olisi yksi vahva oljenkorsi tiedustelutiedon saamiseksi vielä jäänyt jäljelle.

GUNSHOT! Sotilas- ja avaruusteknologiaan perustuvat kellomme kaiuttivat lähtölaukauksen lähes samanaikaisin äänimerkein. PIIP-PIIP-PIIP. Yksityistyiskohtia paljastamatta tehtävä suoritettiin, kuten tapoihimme kuuluu (Mission Completion Rate 100%)  täsmällisesti, päättäväisesti ja ennenkaikkea onnistuneesti, kuin action-replay luomastamme suunnitelmasta. Tietenkin. Niinpä olen nyt tässä elossa ja raportoimassa sen, että järjestävän seuran kuvaus on täsmällisen tarkka, ytimöiden yhteen virkkeeseen kaiken olennaisen. Liitän  kyseiset sanat executive summaryn ensimmäiseksi virkkeeksi.

Hämeen Hölkkä 2012 - reittikartta
Maasto on on hölkkään erittäin hyvin sopivaa kimmoisaa kangasmaastoa.
Juostu matka 20.2 kilometriä. Loppuaika 2h13min 24 sekuntia. Huolto pelasi. Sykkeet karkasivat, mahdollinen syy: liian kivaa. Ei henkilötappioita. Tapahtuma soveltuu erinomaisesti esim. Pirkan Hölkkään valmistavaksi harjoitteeksi. Voidan puhua jopa Pirkan pikkuveljestä - tai kaksosesta, molemmat hölkkätapahtumat syntyneet vuonna 1970. Mahdollisesti liian rento: sotilaallisuus?  Suositellaan toistettavaksi vuosittain. STOP.

Tapahtuman päätyttyä haihduimme tummissa autoissamme kahteen eri ilmansuuntaan, kuin irreaalinen pieru logiikan Saharaan.

Loput raportista vastavakoilun vaikeuttamiseksi kuvaviestein:
Alusta alkaen: puhdasta juoksunautintoa!

Hevoset reitin varrella eivät paljon välittäneet alemman juoksijalajin jumppatapahtumasta.
Löytyi kengänpohjaista 14.4 km kohdalla. Vihollisen juoni?


Maalissa.


ps. Mahdollisen maailmanlopun jälkeisen elämän varalta ilmoittauduin tänään tänne.  Ns. "hyvissä ajoin"