sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Projekti FireFit 112: puolivälitesti

Siitä on nyt kaksi kuukautta kun FireFit-projekti alkoi 21.11.2016.  Projektin alkaessa tein lähtötasotestin. En tuolloin läpäissyt Pelastusopiston kuntotestin lihaskunto-osuutta miltään osin. En ollut ikinä kyykännyt, tai harjoitellut penkkipunnerrusta. Kuitenkin erityisen vaikeasti saavutettavalta tavoitteelta vaikutti leuanvedon toistomäärä.

Olen seurannut Takomotrainingin tekemää harjoitusohjelmaa päättäväisesti. Hieman olen muokannut yksityiskohtia omiin muihin tavoitteisiini ja kestävyysliikuntapohjaan omasta mielestäni paremmin sopivaksi.

Tilanne kaksi kuukautta myöhemmin:


PAM PAM PAM! Rikon nyt kuntotestin lihaskunnon minimirajat kyykyssä, penkissä ja vatsalihaksissa.  Leukoja menee vasta viisi, mutta minulla on muodostunut siihen kuuma viha-rakkaussuhde.  Olen päättänyt liittyä Suomen Leuanveto ry:hyn ja osallistua 18.11.2017 järjestettäviin toistoleuanvedon SM-kisoihin.

Miksi?

Siksi, että leuanveto menee täydellisesti epämukavuusalueelle. Mikäli haluan välttyä totaaliselta julkiselta nöyryytykseltä, minun on harjoiteltava sinnikäästi ja säännölllisesti koko tuleva vuosi. Toiseksi. There is no spoon.  Painan nyt 113,7 kg. En aio kytätä FireFit-projektin aikana painoa. Kunto ja paino ovat kaksi eri asiaa ja usein sodassa keskenään.

Kevät ja koko vuosi muutenkin näyttää siis herkulliselta! FireFit-projektin jälkeen alkaa siirtymä kestävyysliikuntaan, vuosi menee mielessäni suurinpiirtein näin:


- seuraavat 50 päivää lihaskuntoa Firefit-ohjelman mukaan. Tavoite on saavuttaa joka lajissa taso, jolla saisin pelastusopiston lihaskuntotestissä lisäpisteitä.
- Checkpoint 1: 10-12.3.2017 FireFit-lopputestit, ml. fobia ja palomieskamppeet päällä tehtävät.
- Checkpoint 2: 18.3.2017 sisäsoudun SM-500m. Haluan tehdä siellä oman uuden ennätykseni. Voimaprojekti antaa siihen mojovat pohjat.
- painopiste kestävyyskuntoon
- Checkpoint 3: 22.4.2017 sisäsoudun SM-maraton. Haluan tehdä siellä oman uuden ennätykseni.
- siirtyminen juoksuun, lisäpainoilla
- painonpudotus 100kg:een.
- useita puolimaratoneita ja maratoneja. Lisäpainoilla ja ilman
- Checkpoint 4:  24.10.2017 Vantaan maraton &  Operaatio Crush 3:00  (mahdollisimman lähelle tai alle 3 tunnin 100kg painoisena)
- keskittyminen leuanvetoon
- Checkpoint 5: 18.11.2017 toistoleuanvedon SM

Ja sitten onkin jo aika miettiä uudet kujeet vuodelle 2018.