tiistai 27. toukokuuta 2014

Ilettävä juttu Cooperista

Olen tässä tovin aprikoinut että mitähän sitä kirjoittaisi tänne nyt sitten väliraporttina. Torstaina, jolloin Eaglemäniin on 9 päivää, on ohjelmassa harjoitusluontoinen triathlon-treenikisa.  Treenit on menneet hyvin, vauhti kiihtyy ja Läskimaija viihtyy. Kuumuuden kanssakin olen  pelleilllyt, ja oppinut myös kantapään välityksellä.  Mutta eipä niistä enempää, kaikki näyttää hyvältä.

 Cooper-tuloksilla elvistely kun on keskimäärin aika ilettävää puuhaa, niin teen sen:


Paino on siis juoksunopeuden kannalta melko oleellinen tekijä.  Älä vertaile itteäs muihin.

Sen sijaan kestävyyden ja pitkien matkojen taittamisen kannalta paino on vain mitätön sivuseikka. Siis kunhan tehontarve (nopeus, nousumetrit, jne) ei ylitä energiansyöttöä. Tästä todisteena a) norsut b) biisonit sekä todistuskappaleet  c)  d) ja  e).  Läski on vain seikkailuenergiaa.
  
ps.4 kommenttia:

 1. Taidettaisiin pysähtyä cooperissa tismalleen samalle metrille. Aikamoista. Tsemppiä viimeistelyyn! Eikös kohta pitäisi jo höllätä ja vähän kevennellä ennen reissuun lähtöä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä tässä on jo ihan selvästi keventely, herkistely jne vaihde jo päällä. Vielä on ihan parit herkisteleväiset ja sitten edessä vain sadonkorjuu! :) Mulla on käynyt muuten aika vastaava läheltäpitikaatumiskohtaus mitä kuvailit blogissa tuoreessa kirjoittuksessa, siinä tuntee ittensä tovin melkein ihmemieheksi :) Tsemppiä, sulla Giro-projektissa loppusuora jo häämöttää!

   Poista
 2. "Läski on vain seikkailuenergiaa. " Paras ikinä!

  VastaaPoista
 3. Onneksi et paina vähempää - tartteisit lentolupakirjan :) Kova suoritus taas, ihmettelen sun hapenottokykyä huh huh. Mulla menossa painonpudotus 90 - 82kg = pienet keuhkot.
  Marko Tompuri

  VastaaPoista