torstai 26. syyskuuta 2013

Jos haluat osua maaliin, tähtää yli.

Nyt vuotaa!

Photo Caldwell Clarke (Clydesdale Champion 2012)
Nimittäin, tämä oli tarkoitus julkisuuteen kertoa vasta kun Vaarojen tuplamara on ohi, ja vain siinä tilanteessa että jalkoja on edelleen kaksi , eikä täydellistä henkistä luhistumistakaan ole tapahtunut.

Mutta ei  tästä salaisuuden panttaamisesta  enää mitään tule.  Joten tässä se nyt on: näytön taustakuvani on jo muutaman viikon ollut tuo oheinen kotka.

Puhalsin toukokuuussa 2012 ajatuskoppaan laineen, ihan pienen vain. Huomasin, että USA:ssa on Ironman-tapahtumissa  Clydesdale (miehille) ja Athena (naisille)-sarja, jonne osallistumisen raja on se  että paino on vähintään 220 paunaa, eli 99.8 kiloa.

Kyseisen sarjan kärkisijoista kisaavat perinteisesti palomiehet ja Navy SEALs -tyyppiset erikoisjoukkojen miehet.

Eräs tuttavani harrastaa jousiammuntaa vaistolla, eli ilman tähtäintä. Luulen, että häneltä olen oppinut tämän elämänopin, joka tässä nyt on taustalla. "Jos haluat osua kaukaiseen maaliin, tähtää reilusti yli."

Nyt ajatuslaine on kasvanut tsunamiksi.

Kesäkuun 8., v. 2014. Endurafit Ironman Eagleman -tapahtuma Cambridge, MD,  USA. Pokaalin vie yllätysvoittaja merten takaa.

Vaikka himoitsen tuon pokaalin hakemista, ja tähtään siihen, se ei ole maali johon yritän osua.

Varsinainen maali on  100kg.  Se on sekä Clydesdale-alaraja että suurinpiirtein Inbody-ihannepainoni. Ihannepainolla ei sinänsä ole mitään väliä, mutta Skotlannin ultran kokemuksella tiedän että minulla ei ole nykypainolla MITÄÄN mahdollisuuksia selvitä ~160km UTMB-kipaisusta Mont Blancin yli 2015. Siksi tämä on tehtävä.

Se on 15 kg vähemmän kuin nyt. Isoja haasteita on edessä:

Endurafit - IRONMAN 70.3 - Eagleman - Jun 8 2014
  • Tuo painonpudotus!
  • Triathlon-puolimatkan ajan parannus, tavoite on oltava  viiden tunnin pintaan. Yli puoli tuntia (vajaa tunti :) pois tämän vuoden ajasta.
  • Harjoittelun muuttaminen. Olen alustavasti jutellut jonkunasteisesta valmennuksen vastaanottamisesta joulu-kesäkuussa.  EN pidä ohjattuna olemisesta. APUA!!
  • Kilpailuvietille antautuminen. Tämä on ennalta kovin rasti!

 No nyt se on siinä. Onpa ainakin mahdotonta enää perääntyä, vaikka Kolin seikkailun jälkeen olisi poikki, joko henkisesti tai fyysisesti.