perjantai 9. elokuuta 2013

Safer Swimmer Float -uimakelluke/pussukka - ehkä jopa kumivenettä kätevämpi

Jo ihan ensimmäisillä varovaisilla avovesiuintikeikoilla vuonna 2010 kävi mielessä krampit, massiiviset suonenvedot, verkot, siimat, vesiskootterit ja veneet,  jättihauista puhumattaan. Kaikki ne pedot ja yllättävät vaaranmahdollisuudet jotka uimaria siellä synkissä vesissä vaanivat.  Olisi ehkä syytä olla mukana jonkinlainen turvaväline.

Ihmettelimme oikein koko perhe, että eikö tosiaan tähän tarkoitukseen jo ole jokin väline kehitetty, vähintään Ameriikassa. Mitään ei kuitenkaan tuolloin internetistä löytynyt.

Sitten kävi niin, että lelukaupassa oli myynnissä upea lasten rantaleluksi tarkoitettu Explorer 200 -kumivene. Sidoin sen keulaan tukevan hinausköyden pitkäksi lenkiksi ja omin kumiveneen  lähinnä omaan käyttööni. Lenkin toisen pään pyöräytin nilkan ympärille. Tällä tavoin kumivenettä perässä hinaten olen sitten porskuttanut tuttujen ja tuntemattomien ihmetykseksi ympäri läheistä lahtea. Aika usein, parhailla uintiretkillä, veneessä on lisäksi istunut matkaa turvaamassa ja juttuseurana joku lapsistamme.

Kumivene toimi tarkoituksessaan oikeastaan aika hyvin. Nilkan ympärille kiedottu köysikään ei ole minua pahemmin haitannut, koska en uidessa juurikaan käytä jalkojani. Kuljetuskapasiteetti oli myös ehdoton plussa.

Oli kumiveneessä kuitenkin huonotkin puolensa. Mm. taskuuntaitettavuus vaatisi hiphop-henkiset housut. Niinpä olin perin innoissani, kun jäsen T vinkkasi ponganneensa ihmeellisen uimakellukkeen, joka näytti kuin tarkoituksiini suunnitellulta. Kun tajusin, että David Hasselhoff baywatcheineen käytti ainakin kaukaa hyvin samannäköistä laitetta, tartuin välittömästi T:n tarjoukseen hommata ja lähettää moinen laite minullekin.


Tämä on nyt siis Safer Swimmer Float -niminen vehje. Sen voi shopata ja ihmetellä lisätietoja täällä. Kelluketta saa muutamaa eri kokoa, itse katsoin suurimman parhaiten sopivaksi - pienestä koosta tuskin on tässä erityistä hyötyä.

Se on tuollainen pussukka. Siinä on ilmatasku jonka voi puhaltaa täyteen pussukan kyljessä olevasta venttiilistä. Ilmataskun lisäksi siinä on vedenpitävä säilytystila-tasku johon voi laittaa vaikkapa kännykän, rahaa, energiageelejä tai mitä nyt haluaa uidessa mukaansa ottaa, esimerkiksi makkaran grillattavaksi lähisaaressa.

Täyteen puhallettuna pussukka näyttää melko pitkälti samalta kuin Baywatch-misujen  käyttämät jutut. Ei paha!

Pussi oli  helppo täyttää mukaanotettavilla asioilla ja sitten  ilmalla.  Koeuintireissulle otin varalta mukaan vanhan hiukka hajonneen kännykän, vaikka säilytystasku näyttikin hyvin vesitiiviiltä. Kun avasin pussin uimareissun jälkeen, olivat kaikki tavarat täysin kuivia.  Kävi mielessä, että mukaan olisi varmasti mahtunut vielä vaikkapa trip-mehupurkillinen juomaa.  Säilytystilan ja sinne mahtuvien eväiden avulla voisi siis hyvinkin ehkä ajatella tekevänsä pidempiäkin retkiuinteja.

Uimarin ja pussukan yhdistää remmi, jossa on uimarin vyötärön ympärille kietaistava kiinnike. Tämän kellukkeen kanssa pystyy siis jopa potkimaan aivan normaalisti.

Uidessa en pussukkaa oikeastaan edes huomannut. Se kulkee mukana huomaamatta, eikä se hidasta menoa missään määrin. Ja vaikka pussukkaa ei ole tarkoitettu pelastusrenkaan korvikkeeksi, niin sen varassa voi aivan hyvin pysytellä pitkäänkin pinnalla mikäli nyt sellainen massiivinen kramppitilanne iskisi kesken uimareissun järvenselällä. Ja ehkä ennenkaikkea, kyllä tuo oranssi poiju kiinnittää melko varmasti ainakin silmät auki ajavien veneilijöiden huomion riittävän ajoissa ennen uhkaavaa törmäystä.

Kaikenkaikkiaan hieno kapine, tulee olemaan varmasti ensi kesänäkin kovassa käytössä.

Tämä välinemuutos tuli siinäkin mielessä optimaalisessa elämäntilanteessa, että Explorer 200 -aluksestamme on pohja tyystin irronnut, eikä sitä enää olisikaan voinut käyttää henkilökuljetustarkoituksiin.8 kommenttia:

 1. Kesälomalla piipahdin Baselissa Sveitsissä jossa hiukkasen yllätyin kun kaupungin läpi virtaavassa Rein-joessa kellui satoja ihmisiä joista useimmilla tuonkaltainen pussukka mukana.

  Paikallisoppaani valotti että ihmiset hyppäävät yläjuoksulla veteen ja rantautuvat sitten jonkun kilometrin päässä, kamat näppärästi pussukassa. Virtaus oli muuten aikamoinen, menivät nopeammin kuin mitä minä rantaa pitkin kävelin.

  Ja kuulemma sitten varsinaisena kelluntapäivänä porukkaa on oikeasti paljon.

  VastaaPoista
 2. No tuo ois kyllä kätevä!!! Ei siis paha tuokaan kumivene, eihän se tosiaan paljoa paina siellä perässä, mutta olen itekkiin aina miettinyt paljon uidessa yksin ( kaikkien mainitsemiesi ölliäisten lisäksi), että kun tuolla on noita kalastajia. Että näkeekö ne veneestä uimarin. Rillit huurussa niitä ei välttämättä ihe aina hoksaa ja monesti on käyny mielessä että jos jää veneen yliajamaksi. Ei saa nauraa :) Tuo pieni vehje näkys varmasti kalastajille ja turvaisi myös senkin puolen! Hmmmm....hankintalistalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti tuo veneilijät, sehän oli tosiaan melkein se eniten jännittävä asia loppujenlopuksi. Pitää melkein lisätäkin tuo sun havaanto tonne tekstiinkin asti.

   Poista
 3. nice one :). Glad it is working out for you.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! I just pasted the text into Google translate, and the result was hilarious! Much richer use of words compared to the finnish original version ;D

   Great to notice that you actually go and read/search for customer feedback, even those that are encrypted in finnish!

   Now after a couple more swims, I think the product is pretty much perfect. I considered adding a whistle and blinking led-light myself, but then again, maybe not! Thanks!

   Poista
  2. :), was just doing some research today and was pleasantly surprised. Thank you. Luckily Baywatch translates the same :). Can I quote you on the site? I just got a Finnish version: http://swimsafetydevice.com/fi/ , so would fit there nicely.

   Poista
  3. Hi, I had a look at the finnish version of the site. Looks good, and the text is fluent. Feel free to quote my blog text. And good luck with marketing the product - all open water swimmers should atleast know about this product to be able to consider purchasing one!

   Poista
  4. thanks much. yes, I fully agree :)

   Poista