sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Tuhat ja yksi Onnellista kilometriä

Reilut 1000km Onneilla

Vaihdoin Onneihin viime vuoden elokuussa, ja tovia myöhemmin huomasin pystyväni juoksemaan Cloudrunnereilla enemmän ja kovempaa kuin aikaisemmin. Lue täältä.

Sama meno on jatkunut. Itseasiassa otsikko pitää sisällään valheen. "Tuhat ja yksi" vain sopi paremmin. Oikeasti olen juossut Onneilla viimeisen kuuden kuukauden aikana jo vajaat 1200 kilometriä. Kengät toimivat erinomaisesti myös kestävyysmielessä. Paremmin kuin ennakkoon arvelin.

Cloudrunnerit kestivät  ~110kg painoni  hienosti noin tuhat kilometriä.  Oikeille "talvikuukausille" kilometreistä ajoittuu reilut 750km, loput enempi syksy-kelillä. Erityisesti joillakin pitkillä lenkeillä yli -20C pakkasessa teki pahaa ajatella sitä, mille rasitukselle Cloud-tyynyt joutuivat.
 
Mutta, ei niin hyvää ettei myös jotain moitittavaa. Nämäkään kengät eivät automaattisesti muuta idioottia älykkääksi. Siperia opettaa.

Huomasin ensimmäiset lievät merkit kenkien muutoksista  tuossa noin 200km sitten eli vajaan 1000km kohdalla. Ajattelin että Juoksen ja Säästän jo hankkimaani uutta paria vielä muutamat viikot. VIRHE. Penikat ja akillesjänne antoivat ensimmäisiä merkkejään kipuilusta.  Pari viikkoa sitten pidin vajaan viikon taukoa juoksusta.

Tarkkaile kenkiäsi. Kun huomaat ne täysin palvelleiksi, vaimennus antanut myöten, pohja kallistunut, pysy suunnitelmassa  hanki ja vaihda heti käyttöön uusi pari suosikkikenkiäsi. Tai älä hanki, ja kadu myöhemmin.


5 kommenttia:

 1. Hienosti veditte ekan ultran Villen kanssa! Jatkoa tapahtumalle on luvassa ja toivottavasti pääsette silloinkin mukaan.

  P.S.tulokset on ihan just nähtävillä www.teamrahola.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli aivan mahtava kokemus, ja hienosti ja toimivasti pelasivat järjestelyt. Aivan huipputapaus koko homma. Erittäin kannustava meininki, tämä on hyvä paikka kenentahansa ensikertalaisenkin tulla kokeilemaan mitä tahansa uutta matkaa. Kiitos kovasti! 6.4. on kalenterissa, koitetaanpa päästä paikanpäälle!

   Poista
 2. Onnea ekasta ultrasta! Mulla on noin 1200 kilometriä kasassa omilla tossuilla ja päällinen alkaa olemaan jo puhki parista kohdasta.. Ajattelin kevään aikana investoida myös noihin Oneihin jos vain tuntuvat hyviltä jalkaan.

  Karkkia kisassa! Olen aina innoissani kun tuo asia tulee jossain puheeksi. Joskus kun lenkillä käy aika pitkäksi mietin mitä kaikkea mässyä voisi ottaa huoltopisteelle johonkin ultrakisaan vuonna 2016 tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli metka kokemus. Karkki maistui oikein hyvin. Joskus pitää kyllä vielä kokeilla jotain pizzantyyppistäkin :)

   Poista
 3. ps. Jaoin tämän kirjoituksen lopulta kahtia, nämä kommentit jäi nyt "väärään" Onni-osioon, ja tuo Ultra-homma tuli tuonne ylemmäs. Kokonaisuus jäi vähän sekavaksi tuolla lailla yhdistettynä. Sori. :)

  VastaaPoista