torstai 21. helmikuuta 2013

Liity tiimiin, liiku ja voita On-kengät!

Liity tiimiin, liiku ja voita On-kengät!

EDIT 2.3.2013: Odotellaan vielä virallisia tuloksia (todennäköisesti huomiseen) ennen karnevaaleja, mutta näyttää siltä että mentiin parin viimeisen päivän aikana väkimäärässä ihan reilusti USA:sta ohi. Meillä 280 jäsentä nyt, USA:lla 269. Eli näyttää siltä, että voitto tuli jäsenmäärä-kategoriassa. \o/
Kalorimäärässä USA vei voiton, he ovat polttaneet 9125466 kcal kun me, toisena, 8198623 kcal. Kiitos kaikille liittyneille. Palataan asiaan jahka Endomondo.com on tiedottanut asiain laidan. :)


Viime kuussa kerroin Endomondo.com-palvelussa käynnissä olevasta Ultimate ENDOrser -kisasta, jossa eri maiden joukkueet kisaavat siitä a) mikä joukkue polttaa eniten kaloreita helmikuun loppuun mennessä ja b) missä joukkueessa on tuolloin eniten jäseniä.

Kun kisaa on nyt jäljellä tasan viikko, olemme hiljalleen hivuttautuneet toiseksi USA:n peesiin erinomaisiin tarkkailuasemiin. USA siis johtaa, Suomi toisena, Etelä-Afrikka perässämme kolmantena, Ranskan joukkue neljäntenä. Peli on siis ihan auki. Ja nyt on iskun paikka.

Juuri kun aprikoin että on tuossa aikalailla kirimistä, kolahti sähköpostiin maili On-Running kenkien Suomen maahantuojalta (ks. Facebook): "Hakkaa päälle Suomen poika!!!" :)

Homman nimi on tämä:
 1. liity joukkueeseemme. Näin: 1) www.endomondo.com/signup ja 2) www.endomondo.com/teams/7892990 (join). Tarkemmat ohjeet alla.
 2. kirjoita tähän blogitekstiin alle kommentti josta käy ilmi nimesi. Tämä siksi, että tiedän ketkä liittyivät tätä kautta. Voit laittaa sähköpostiakin (osoite tuossa oikealla), jos et halua julkaista nimeäsi.
 3. tee ja kirjaa Endomondoon ainakin yksi liikuntasuorite.

Tehtyäsi tämän olet mukana 1. maaliskuuta suoritettavassa arvonnassa, jossa arvotaan vapaavalintainen pari Cloudsurfer, Cloudrunner (*) tai Cloudracer -kenkiä. Sinä valitset mallin ja koon. * Cloudrunner-kokoja maaliskuussa rajoitetusti. Katso video, ja lue lisää malleista täältä.

Eikä tässä vielä kaikki. Jos voitamme, seuraa huikea bonuspalkinto: juoksen Onnit jalassa, pelkissä shortseissa ja Endomondo t-paidassa kymmenen kierrosta paikallisen järven jäälle tehdyllä n. 500 m jääradalla. Tapahtuma videoidaan. Tapahtuman turvallisuusvastaavana toimii legendaarinen Jason!

Lisäksi kaikki osallistujat saavat läjäpäin endorfiinejä, hyvää mieltä ja ehkä Endomondon kautta uusia liikuntatuttavuuksia.

Näin liityt joukkueeseen

- Jos sinulla on jo tili Endomondo.com -palvelussa, liity tiimiin klikkaamalla tästä ja valitsemalla "join".
- Jos et vielä käytä Endomondo.com -palvelua: luo tunnus Endomondoon tästä tästä ja liity sitten tiimin. Jos tarvit apua sivuston tai kännyohjelman käytössä tai asennuksessa, kysy niin autan.

Mikä on Endomondo

Endomondo on helppokäyttöinen, maksuton liikuntakalenteri ja -yhteisö. Laitat lenkille lähtiessäsi kännykkäohjelman päälle ja palvelu pitää kirjaa liikkumisestasi. Liikkumiset voidaan siis tallentaa Endomondoon joko automaattisesti maksuttomalla kännykkäohjelmalla, käsin syöttämällä tai urheilukellosta siirtämällä. Se on helppoa ja kannustaa liikkumaan.
» www.endomondo.com


45 kommenttia:

 1. Haluan noi kengät ja liityin tohon messiin.

  Mitataanko tossa kisassa paremmuutta kalorien perusteella? Vähän huono juttu kun en käytä mitään mittareita joten en tiedä sykkeitä tai kaloreita.. Aika ja matkakin on vain noin-arvioita ja voi heittää kilometrillä tai parillakymmenellä minuutilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki poltetut kalorit menevät yhteiseen laariin, ja lasketaan yhteen. Niihin liikkumisiin, joihin liittyy matka, Endomondo osaa arvioida kalorit ilman sykettäkin. Mutta punttisali, spinning, yms. suoritukiin kannattaa arvioida jokin keskisyke jotta kalorit tulevat lasketuksi. Ja nuo arviot käyvät aivan mainiosti myös :)

   Kiitos kun liityit! Tänään on ollut hieno kiri päällä, USAn selkä alkaa jo näkyä :)


   Poista
  2. Joo Suunnon laitteisto on käytössä. Tosin en sitäkään dataa ole tietsikalle purkanut. Lenkin jälkeinen mittarin näyttämä vs. tuntemukset analyysi ja Suunto laatikkoon ;) Endomondolla olisi kyllä hyvät premiumpalvelut tarjolla, jos oikein innostuisi. Sosiaaliseen puoleen pitää vielä tutustua :D

   Poista
 2. Oli kerrassaan pakko osallistua, kun palkinto oli niin lupaava (toivottavasti t-paita on kuitenkin pitkää mallia)! Ja eihän tuo haittaa vaikka bonuksena voittaisi vielä blogissa ja maailmanlopun maratonilla vuolaasti kehutut Onnit :) Nihkeilin aluksi ryhmään liittymisen kanssa, kun olen innostunut jälleen hyödyntämään vanhaa sykemittaria ja endomondo on jäänyt vähemmälle huomiolle. Pitää nyt heti laittaa kalorit kirjautumaan työmatkarullailusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi myöhään, kuin! Onnit on kyllä hienot pelit, kyllä semmoisia pitäisi jokaisen ihmisen elämässään päästä vähintään kokeilemaan :)

   Mä kanssa käytän Endomondon kanssa pääasiassa Garminin sykemittaria, josta sitten siirrän junppalot sinne. Kännykkääkin tulee käytettyä, mutta enempi semmoisissa aivan adhoc-hommissa. Muistanko oikein, että sulla oli Suunnon laite käytössä? Tars jotenkin saada Endomondolaiset tukemaan sitä paremmin, jotta saatais sut sidottua sinne tiukemmin :D Oon ruvennut tykkään tosta Endomondon sosiaalisesta puolesta, vaikka vielä siinä on kehitettävää.

   Eniveis, suurkiitos että tulit mukaan. Kyä me tää viedääN!

   Poista
 3. Mulle Onnit! Flunssa alkaa olla voiton puolella, joten pystyn vielä loppukuusta kirimään menetettyjä kaloreitakin jonniin verran, jos luoja suo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Ja tiiäkkö, tää on se vuoden ainut flunssa, aika mahtavaa vai mitä! Kalorit palamaan vaan, eipä USA:n tyttö joukkueineen tiedä mikä iski! :)

   Poista
 4. Onnit kelpaa tännekin!
  Lauantaina kaloreita polttamaan Finlandiahiihdon merkeissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantaina näyttäisi vallitsevan hieno hiihtokeli. Railakasta hiihtoreissua!!

   Kiitos, kun liityit!

   Poista
 5. No voe hemmetti. Olisinpa kuullut tästä aikaisemmin, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Mulla on projekti "läskit kaakkoon" meneillä ja kuntoilen ja polttelen kaloreita päivittän lepopäiviä lukuunottamatta. Eli loppukirissä mukana.
  Mulla kans lähinnä crosstrainer ja kuntosali kuuluu ohjelmaan. Otanko sykemittarista poltetut kalorit talteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kerkee vieläkin, tervetuloa mukaan!

   Jos sykemittari sattuu olemaan Garmin, niin sieltä liikunnat saa näppärästi tuotua Endomondoon. Jos käsipelillä syöttää liikunnat, niin silloin kätevintä on tuolta Endomondon web-sivuilta new workout -> workout with no route -kautta mennä, valita laji ja syöttää joko arviolta tai sykemittarista keskisyke. Tällöin se laskee kalorikulutuksen. (Muistaakseni kaloreita ei käsin syötettyyn liikuntaan pääse itse suoraan muuttamaan, vaan se haluaa laskee ne)

   Huom! Asetuksista kannattaa (oikee ylänurkka, jossa näkyy nimesi) kannattaa käydä syöttämässä paino, jotta kalorit tulevat lasketuksi - muuten ne menevät visisin nollakiloisen ihmisen mukaan. Privacy -välilehdestä voi varmistaa, ettei tiedot näy muille.

   Hyviä jumppaloita, ja tsemppiä reeneihin!

   Poista
  2. Tuosta Endomondosta vielä - miten homma toimii? En oo ennen käyttänyt. Voiko sinne syöttää vaikka tuloksia taanehtivasti vaikka koko helmikuulta?

   Poista
  3. Hei joo! Hyvä kysymys! Se unohtuikin sanoa, aikaisemmatkin liikunnat voi syöttää sisään palveluun. Ja ne lasketaan myös mukaan kisaan.

   Se tuossa Endomondossa onkin oikeastaan ehkä motivoivinta, sosiaalisen puolen lisäksi, että sinne kertyy viikkojen, kuukausien ja vuosien mittaan historia niistä liikunnoista ja niitä pääse eri suunnista tutkailemaan että miten homma on edennyt.

   Poista
  4. Herranpieksut! Syötin tän kuun liikunnat sisälle ja kasvatin pottiasi 13383 kilokalorilla.
   Olen todella ylpeä itsestäni - loistava palvelu tämä Endomondo. Ja pakko sanoa tähän, että parempi myöhään kun ei milloinkaan :)

   Poista
  5. Uujee! Tuo onkin jo reilu potti, kiitos että jaksoit ne syöttää. Kyllä kanskin tykkäään tosta palvelusta, sen lisäksi että siellä on nuo omat jutut niin kyllähän se kannustaa kun näkee että siellä ne kaverit hiihtelee ympäri maita ja mantuja - ja päinvastoin! :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Moro Jarkko, On-nea!

   Sain maahantuojalta tiedon, että nimimerkki Jarkko on lenkkareiden voittaja. Lähetätkö minulle sähköpostia osoitteeseen laskimaija@fatventure.fi, niin ohjaan sinut yhteydenottoon maahantuojalle :)

   Poista
 7. Haluan kans osallistua arvontaan ja kaloreotahan on jo polteltu yhteiseen kasaan jonnin aikaa :D

  VastaaPoista
 8. Myös mukana, jos vaikka onni suosisi. Vanhat Cloudsurfferit uusittava joka tapauksessa pian...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä homma, nelisen päivää aikaa loppukiritellä. Kyllä tässä vielä ohi keretään! :)

   Poista
 9. haluan osallistua, liityin mukaan :) x_unrated at hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Liityin! Onnit kelpaa tähän talouteen aina. :)

  VastaaPoista
 11. Jossei mua ole jäävätty niin voisin toki olla mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En keksi kyllä yhtään hyvää syytä jääväisykseen, mutta ainakin jo 56528 syytä siihen miksi sun pitäisi olla mukana myös arvonnassa. :)

   Poista
 12. Minäkin mattimyöhäinen olen mukana ja syöttelen kiiruusti takautuvasti treenejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä Soile. Liityit just ajallaan! Loppukirit onkin just parrautta. Kiitos kun tulit mukaan! :)

   Poista
 13. Jos vielä kerkiää, niin osallistun lenkkarikilpailuun

  VastaaPoista
 14. Mukana kisassa ja treenejä sisään! Olisi helppoa jos voisi Movescountista vaan synkronoida Endoon treenit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Toivottavasti muutenkin tuo liikuntojen siirto muistapalveluista kehittyy. Huomasin tuossa juuri, että tää kisa päättyy jo ensi yönä klo 01:00 - ollaan niin liki USA:n kanssa, että homma ratkeaa nyt tässä illan aikana vasta. :)

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Odotellaan vielä virallisia tuloksia (todennäköisesti huomiseen) ennen karnevaaleja, mutta näyttää siltä että mentiin parin viimeisen päivän aikana väkimäärässä ihan reilusti USA:sta ohi. Meillä 280 jäsentä nyt, USA:lla 269. \o/

   Kalorimäärässä USA vei voiton, he ovat polttaneet 9125466 kcal kun me, toisena, 8198623 kcal. Se on hurja määrä muuten, jos laskin oikein niin se on läskienergiaksi muutettuna noin 1180 kg ihraa. Toisaalta tää on hyvä tulos just näin, meillä on tiimissä paljon sellaisia käyttäjiä jotka otti Endomondon käyttöön ekaa kertaa vasta tässä kisan aikana. Hienoo saada uusia käyttäjiä tonne!

   Pitää jatkossa itsekin miettiä, minkälaisia kisoja ja tapahtumia voisi järjestellä itekin, tsemppausmielessä ja muutenkin.

   Katotaan nuo Wiralliset Tulokset ja sitten pitääkin laittaa kalenteriin nuo palkintoshortsijuoksut jääradalla. :)

   On-maahantuojalle lähetän tänään illalla listan arvontaan osallistujista.

   MEGAKIITOKSET KAIKILLE LIITTYNEILLE! Endomondossa ja ehkä livenäkin tavataan!

   Poista
 16. Tuli tuossa eilen lauantaina kierreltyä paikallisessa ostoskeskuksessa Kotkassa ja kas kummaa siellä oli ClousSurferit puoleen hintaan.
  En edes miettinyt kun löin rahat välittömästi kouraan. Tosin katsotaan miten pelaa, kun olen 115kg elämäniloa.

  Jos on lukijoina joitain Kotkalaisia niin RiPe Sporttiin pikaisesti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, olipa tarjous! Samassa sarjassa mennään. Veikkaan, että toimivat ihan hyvin! Eka lenkki, ja ehkä toinenkin, saattaa tuntia vähän oudolta haeskelulta koska askellus todennäköisesti hiukan muuttuu. Ja ensimmäisten lenkkien jälkeen itselläni tuntui mukavaa positiivista kihelmöintiä pohkeissa - rasitus siirtyy enemmän sinne.

   Poista
  2. Oletko muuten kantapää- vai päkijäjuoksija?
   Toiseksi, mitä Garminin mittaria käytät Endomondon kanssa? onko mitään suosituksia mittarin valinnalle, jos tarkoituksena pääasiallisesti treenit tulee olemaan juoksua, pyöräilyä ja uintia.

   Poista
  3. Ennen Onni aikakautta osui askel varmaankin hyvinkin vahvasti kantapään päälle, mutta minusta tuntuu että Onnien myötä askel on siirtynyt enemmän päkiällä. Näin onkin pakko käydä, koska siinä kohtaa missä aiemmissa Asicseissa (Gel Kinsei 3 & 4) oli paku vaimennus, on nyt Onneissa ei-mitään. Vaimennustahan Onneissa, ainakin Cloudrunnereissa, on reilusti myös mutta se on siis eri kohdassa.

   Tohon juoksu, pyöräily ja uinti -käyttöön on Garminilla yksi erinomainen vaihtoehto, 910xt. "Ihan ok" -vaihtoehto on myös minulla käytössä oleva Forerunner 310XT joka on myös vedenkestävä ja jossa on myös GPS-tarkkuutta avovesiuinnissa parantava "moodi". Tuo 910XT toi muassaan kuitenkin merkittävän parannuksen halliuintiin, eli se osaa tietää milloin käänyt altaan päässä ja osaa siten laskea matkan. Lisäksi siinä on "stroke analysis", josta näet siis esim. sen, että kuinka monta käsivetoa sulla tulee allasvälille. (310XT:ssa oon itte joskus laskenut uintimatkoja painamalla aina altaan päässä lap-painiketta...)

   Semmoinen huomio kuitenkin kaikista Garmineista, että niiden sykevöiden käyttämä ANT+ -tiedonsiirto ei toimi vedessä, eli uidessa ei saa syketietoa. Jos tuo tuntuu erityisen tärkeältä, niin sitten on kateltava suomalaisten Suunnon ja Polarin tarjontaa - joilta kylläkin puuttuu käsittääkseni tuo sisäuinti -analyyshi-tuki.

   Poista