lauantai 28. syyskuuta 2019

Kaupallisesta yhteistyöstä

Kun juoksin Lahden Ironman-puolimatkan viimeistä osuutta rengas selässäni, lapsi juoksi rinnalleni ja kysyi: "Paljonko sulle oikein tuosta maksetaan?"

Muistin tämän, kun vaimoni sanoi, että kannattaisi avata täällä blogissa, miten yritykset ja tuotteet, jotka tämän blogin tai some-räppänöideni välityksellä tulevat esille, hommaan liittyvät ja mikä on minun siteeni niihin. Hyvän tavan mukaistahan on, että lukija tietää motiivin.

Se mitä lapset ääneen kysyvät, on usein sellaista, mitä aikuiset jäävät yksin päässään miettimään. Lapset saivat vastauksen paikan päällä ja aikuiset saavat nyt.

Nokian Hakkapeliitta R3. Käytän sitä Guinnessin ennätysyrityksessä koska siinä on markkinoiden matalin vierinvastus.

Saan yhteistyökumppaneiltani valtavasti

Mikään yritys, joka on ollut täällä blogissa esillä, ei ole maksanut minulle mitään. En lähde yhteistyöhön, jos saan siitä rahaa. Raha tekisi asioista monimutkaista, ja saisin vähemmän. Olisi vaikeaa kirjoittaa jotain hyvää sellaisesta tuotteesta, jonka käyttämisestä minulle maksetaan. Vielä vaikeampaa olisi kirjoittaa siitä mitään negatiivista.

Teen päivätyökseni tietokonenörtin hommia ja saan siitä palkkani. Liikunta ja siihen liittyvät projektit ovat harrastus, huvittelua ja henkireikä. Jaksan tehdä töitäni, kun minulla on mielenkiintoisia harrastusprojekteja.

Kaikki yhteistyö on lähtenyt liikkeelle siitä, että olen pohtinut ratkaisua johonkin ongelmaan tai miettinyt, miten voisin tehdä jonkin asian paremmin.

Teen yhteistyötä Myontecin kanssa, koska  pystyn lihasmittausten avulla treenaamaan paremmin

Olen vuosien mittaan saanut apua projekteihin Nokian Renkaiden ja Myontecin lisäksi ainakin näiltä yrityksiltä Nikander ja Wiinikka Oy (Maailmanlopunmaraton), A.Vogel Suomi (punajuurimehuun liittyvät mittausprojektit), Check My Level (lihasten valmius/palautuminen), Omegawave (valmiustila/palautuminen), Medtronic Finland (verensokerin reaaliaikainen mittaus pitkissä juoksuissa), Finn-Savotta Oy (Jääkäri-rinkalla tehtiin rinkkamaratonin Guinnessin ennätys),  Runteq (juoksutekniikan mittaus, olen nykyään myös osakas ja hallituksessa). Varmaan on muitakin, joita en juuri nyt saa mieleeni.

Olen ollut yrittäjä viimeiset 20 vuotta. Sitoudun näihin projekteihin täysillä ja saatan kehua niissä auttavia tuotteita kuin omiani, jos huomaan ne hyviksi.

En siis saa massia vaan paljon enemmän.