lauantai 26. joulukuuta 2015

Heikkous on suurin voimavara

Jouduin tiistaina sairaalaan, koska suolistoni päätti paeta navan kautta.

Kouristelevan oksennustaudin ja kramppaavien vatsalihasten takia normaalin napatyrän lisäksi tyräportista tunkeutui ulos massa, joka muodosti tulpan, verenkierto estyi, patti tummui ja kipu lisääntyi aste asteelta.Se on parasta mitä minulle on viime vuosina tapahtunut.
Minusta on viime vuosina usein tuntunut, että kaikki on vähän liian helppoa hyvien tähtien alla syntyneelle keskiluokkaiselle suomalaiselle. Työnteko, liikunta, elämä.

Kun äsken taas koiranulkoilutuslenkillä jokaisen askeleen tärähdyksessä  tunsin, että suolen mutka voi pulpahtaa navasta ulos, tulin tietoiseksi siitä miksi lähdin tähän hommaan vuonna 2009.

Ei viitsi nähdä vaivaa tullakseen vahvaksi, jos ei edes tiedä olevansa heikko.

2 kommenttia:

 1. Ei helv...!Nyt lopetat sen lisäpainolenkkeilyn,en halua olla osasyyllinen hengenvaaralliseen harjoitteluun.Toivottavasta laittavat sen tyrän nyt kondikseen lopullisesti.Plussapuolellahan tästä tietysti saat motivaatiota,kun aloitat kuntoutuksen.Parane pian!Ismo Ossi Parkkinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen elänyt tuon tyrän kanssa onnelista yhteiseloa jo kuusi vuotta ja elän jatkossakin. Se tulee aina välillä ulos kurkkimaan ja sitten painan sen takaisin. Tämä on vähintään viikottainen homma, ja siihen ei liity mitään dramaa. Se on hyvä ja kiltti tyrä yleensä.

   Leikkaamisesta on keskusteltu vuosien mittaan useita kertoja, mutta vaihtoehto ei houkuta lääkäreitä eikä itseänikään, koska tyrä on ollut noin hyväkäytöksinen, ja leikkaus aiheuttaa 4-8 viikon sairasloman. Minusta se on osa minua, ja motivoiva sellainen.

   Nyt Tyrä tuli pihalle oksennustaudin takia. Edellisestä lisäpainollisesta juoksulenkistä oli jo useampi päivä. Sairaalakeikaksi tämä muuttui ainoastaan siksi, että oksennustaudin takia tilanne karkasi kontrollista. Ei tarvi siis mitenkään ajatella, että tähän olisi osasyyllisyyttä milläään muulla kuin oksennustaudilla :)

   Kuitenkin tosiaan jätän varmaankin nyt painoprojektin tähän, koska nyt pitää antaa tilanteen rauhoitua. Painoliivejä tulen kuitenkin käyttämään osana harjoittelua jahka siihen päästään.

   Poista