lauantai 12. syyskuuta 2015

Tänään Tampere Puolimaraton: Zoi-Run!

Zoi-anturit. Kuva, Runteq Facebook
Tänään lauantaina juostaan jälleen  Suomen pinkein puolimaraton.

Viime vuonna sain tallennettua keskustorilta lähtevän, mm.  Finlaysonin alueen, keskustan läpi, Näsijärven rantaa, Koskipuiston läpi ratinaan uskomattomissa maisemissa kulkevan reitin videolle.  Reitti on juoksevalle ihmiselle yksi parhaista tavoista tutustua Tampereeseen.

Tälläkin kerralla juoksen vimpainten kanssa.  Kannan selässäni iPad-taulutietokonetta, jossa vilistää reaaliajassa tieto kehoni pomppivuudesta ja siihen kohdistuvista iskuvoimista.

Teen tämän esitelläkseni palan Tamperetta, ja juhlistaakseni sitä että Tamperelainen Runteq on saanut uuden sukupolven Zoi-juoksuanalyytikka-anturinsa ja juoksuharrastajille suunnatun kännyappsinsa tuotantokuntoon.

Zoin idea on se, että antureiden tuottaman tiedon avulla ihmiset voivat juosta vähemmillä vammoilla, kevyemmin ja   kovempaa.  Nautinnollisemmin.

Appsin tekemän analyysin ja näkymän  avulla saa  juoksutekniikkansa vähän kuin lintuperspektiivin. Olen saanut näiden kanssa samankaltaisia ahaa-elämyksiä kuin joskus silloin kun Venla ja Anssi ovat radalla kädestä pitäen kertoneet minulle jotain juoksutekniikastani.

Olen siis testannut edellisen sukupolven versiota jo aiemmin. Ensimmäisen kerran alkuvuodesta 2014, (ks. Runteq RunLab: tiedä miten juokset),  ja sitten  marraskuussa juoksin 50km ultrajuoksun antureiden kanssa.  Olen vakuuttunut siitä, että nämä laitteet pitää saada harrastejuoksijan saataville.

Tämän vuoden aikana Runteqin väki on tehnyt rajusti töitä. Kuvassa näkyvä anturi on pienempi, tarkempi ja parempi kuin edeltäjänsä. Sykevyöhön ja kenkään kiinnitettävät anturit lähettävät tietonsa bluetoothilla kännyappsiin. Sain appsin testattavaksi reilu viikko sitten, ja hämmästyin. Se on beta-vaiheessa, mutta  paritteli vaivatta anturin kanssa. Pläräsin minuutin appsin näkymiä ja tajusin mistä on kyse. Lähdin juoksemaan, ja sain tiedot. Juuri niin yksinkertaista kuin sen pitää ollakin.


Tämä kirjoitus ei ole testiraportti. Teen sellaisen myöhemmin kun olen kerennyt leikkiä näiden kanssa pidempään.

Tarkoitukseni on nyt vain kertoa, että tämä tällainen on nyt tässä vaiheessa, minusta se on tarpeen ja nyt se pitää saada tuotantoon. Runteqilla on menossa rahoituskierros tuotannon käynnistämiseksi.

Jos siis näet huomenna miehen, jolla on selässään iPad, huuda sille "Zoi!" Vilautan sinulle
Zoi-appsia  iPhonestani ja yritän parhaani mukaan muutenkin vastailla mahdolisiin kysymyksiin.

En ole kovin sosiaalinen ihminen, älä siis  hämmästy, jos en katso silmiin. Onneksi olen nyt aika hyvässä kunnossa. Jos paniikki iskee, juoksen karkuun.