lauantai 1. elokuuta 2015

Blueant PUMP: älyttömän hyvät, vesitiiviit Bluetooth-kuulokkeet

Sain pettymyksekseni todeta Sony Xperia Z3 Compact -puhelimen olevan vesitiiviyden osalta pelkkä vitsi.

"Sony Xperia Z3 Compact on saanut IP68-luokituksen joka takaa puhelimen olevan aidosti vesitiivis. Voit siis huoletta pestä puhelimen juoksevan veden alla tai pudottaa sen kylpyammeeseen." // verkkokauppa.com

"Vesitiivis" kännykkä telakalla.
Otin vesitiiviiksi luvatulla puhelimellani laiturilta kuvan ahvenesta yritettyäni ensin varmistua lasten kanssa että kaikki luukut  tiivisteineen ovat visusti kiinni. Puhelin hajosi samantien.  Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tietoisesti altistin viime vuoden marraskuussa hankkimani vesitiiviin puhelimen vedelle.

Huoletonna vein puhelimen Verkkokauppa.com:in huoltotiskille. Olihan ongelma kuitenkin veden aiheuttama, sitä vastaan puhelin on erityisesti suojattu. Verkkokauppa.com:ista puhelin  lähetettiin Sonyn valtuuttamaan SCF Huoltoon. Puhelimen korjaus ei mennyt takuuseen. Huolto kehotti ostamaan uuden puhelimen.  Tein päätöksestä valituksen Sonylle. Sony vastasi:

"Kun lähetätte vesi- tai pölytiiviin laitteen korjaukseen Sonyn huoltopalveluun, korjausryhmämme varmistaa laitteenne testaamalla, että se vastaa yhä oman IP-luokituksensa vaatimuksia. Korjausryhmämme suorittaa laitteen painetestin, varmistaakseen, että tuote on tiivis IP-luokituksensa mukaan. Tässä tapauksessa laitteenne ei läpäissyt kyseistä painetestiä, joka tarkoittaa sitä, että laite ei ole tiivis IP-luokituksensa mukaan, suojakannet asianmukaisesti suljettuina, vaurioituneen tiivisteen seurauksena."

Lisäksi huolto yrittää veloittaa minulta 47 euron "tarkastusmaksun", koska vesitiivis puhelimeni vuotaa.  Tiivisteet eivät pidä. Siitä minua tarkastusmaksulla rangaistakoon.

Itse oletin, että vuoto on Sonyn ongelma, ei minun.

Vitsi on monty pythonmaisuudessaan kuitenkin sen verran hyvä, että plus-pisteet siitä.  Kuluttajanhan ei ole mitenkään mahdollista käyttää kännykkää siten, että vesitiiviyslupauksesta olisi mitään hyötyä. Toki voisit hankkia samanlaisen painetestauslaitteen kuin virallisessa huollossa ja testata kännysi vesitiiviyden päivittäin, mutta HÄHÄÄ! Jos sitten känny ei eräänä päivänä enää olekaan vesitiiviis, niin YOU LOSE, ei mene takuuseen koska vesitiivis kännykkäsi ei ollut vesitiivis! Ja viimeistään jos pudotat kännykän kerran, voi huolto vedota siihen että siinä on jälkiä putoamisesta.

ÄLÄ OSTA SONY XPERIA Z3 COMPACTia niin kauan kuin tämä on takuukäytäntö.  Z3:n uudessa mallissa nuo naurettavat läpät on (yllätys!) poistettu ja korvattu vesiitiivillä liittimillä, mutta en silti suosittele ostamaan Sonyn tuotteita, koska firma on selvästikin ankeuttajien valtaama. Jos joku Sonylla haluaa katsoa asiaa (ks. Service Request: 1-20285246721)

Kuvakaappaus: www.blueantpump.com
Mutta ei mitään niin huonoa, etteikö jotain tosi hyvääkin. Nimittäin siitä juontui mieleeni tuoda julki, että jo viime marraskuussa käyttöönottamani

BlueAnt PUMP HD

* Editors note 2019: Teksti koskien BlueAnt -pump kuulokkeita on luultavasti jo kovin vanhentunut. Löytyy varmasti jo parempia, jos ei tuote ole ajanmittaan huomattavasti parantunut.

Bluetooth-kuulokkeet ovat jäätävän hyvät.

Ei sitä tarvi enempää selitellä.

- Vielä liki vuoden käytön jälkeen akku kestää 4-5 tuntia musiikkitoistoa. Uudistetulla mallilla tämä lupaus on 8 tuntia. Siinä juoksee maratonit helposti.

- Kuulokkeet ovat vesitiiviit, siis tällä kertaa oikeasti vesitiiviit. Olen uinut niiden kanssa, ja ne vain pelaa. Olen juossut vesisateessa ja pakkasessa, ja pakkasvesisateessa. Ne vaan pelaa.

- Äänenlaatu on paras, mitä olen liikuntakäytössä ikinä kokenut. Jytisee, nääs. Rajusti. Tässä kohdin mainittakoon, että en totisesti ole ns. "high fidelity" mies, usein ne audiolaitteet joiden pitäisi asiantuntijoiden mukaan olla parasta a-luokkaa, ovat mielestäni olleet huonot ja päinvastoin. Sanotaanko niin, että tykkään näiden äänestä, sinä et ehkä tykkää.

- Ne näyttävät vähän isoilta,mutta ainakin minun korvaani ne sopivat täydellisesti. Juoksin mm. tänään kuulokkeet päässäni kolme tuntia kuunnellen Mehukkaimmat Ysärijyystöt -soittolistaa Spotifystä. En edes huomannut kuulokkeita.

Lue lisää http://blueantpump.com/


Jos haluat hyvät, vesitiiviit Bluetooth-kuulokkeeet, osta nämä.   Näitä luulisi saavan kaikista hyvien äänentoistolaitteiden myymisestä kiinnostuneista liikkeistä.

Mutta älä osta Sony Xperia Z3 Compactia ainakaan sen vesitiiviyden takia.