lauantai 1. elokuuta 2015

Blueant PUMP: älyttömän hyvät, vesitiiviit Bluetooth-kuulokkeet

Sain pettymyksekseni todeta Sony Xperia Z3 Compact -puhelimen olevan vesitiiviyden osalta pelkkä vitsi.

"Sony Xperia Z3 Compact on saanut IP68-luokituksen joka takaa puhelimen olevan aidosti vesitiivis. Voit siis huoletta pestä puhelimen juoksevan veden alla tai pudottaa sen kylpyammeeseen." // verkkokauppa.com

"Vesitiivis" kännykkä telakalla.
Otin vesitiiviiksi luvatulla puhelimellani laiturilta kuvan ahvenesta yritettyäni ensin varmistua lasten kanssa että kaikki luukut  tiivisteineen ovat visusti kiinni. Puhelin hajosi samantien.  Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tietoisesti altistin viime vuoden marraskuussa hankkimani vesitiiviin puhelimen vedelle.

Huoletonna vein puhelimen Verkkokauppa.com:in huoltotiskille. Olihan ongelma kuitenkin veden aiheuttama, sitä vastaan puhelin on erityisesti suojattu. Verkkokauppa.com:ista puhelin  lähetettiin Sonyn valtuuttamaan SCF Huoltoon. Puhelimen korjaus ei mennyt takuuseen. Huolto kehotti ostamaan uuden puhelimen.  Tein päätöksestä valituksen Sonylle. Sony vastasi:

"Kun lähetätte vesi- tai pölytiiviin laitteen korjaukseen Sonyn huoltopalveluun, korjausryhmämme varmistaa laitteenne testaamalla, että se vastaa yhä oman IP-luokituksensa vaatimuksia. Korjausryhmämme suorittaa laitteen painetestin, varmistaakseen, että tuote on tiivis IP-luokituksensa mukaan. Tässä tapauksessa laitteenne ei läpäissyt kyseistä painetestiä, joka tarkoittaa sitä, että laite ei ole tiivis IP-luokituksensa mukaan, suojakannet asianmukaisesti suljettuina, vaurioituneen tiivisteen seurauksena."

Lisäksi huolto yrittää veloittaa minulta 47 euron "tarkastusmaksun", koska vesitiivis puhelimeni vuotaa.  Tiivisteet eivät pidä. Siitä minua tarkastusmaksulla rangaistakoon.

Itse oletin, että vuoto on Sonyn ongelma, ei minun.

Vitsi on monty pythonmaisuudessaan kuitenkin sen verran hyvä, että plus-pisteet siitä.  Kuluttajanhan ei ole mitenkään mahdollista käyttää kännykkää siten, että vesitiiviyslupauksesta olisi mitään hyötyä. Toki voisit hankkia samanlaisen painetestauslaitteen kuin virallisessa huollossa ja testata kännysi vesitiiviyden päivittäin, mutta HÄHÄÄ! Jos sitten känny ei eräänä päivänä enää olekaan vesitiiviis, niin YOU LOSE, ei mene takuuseen koska vesitiivis kännykkäsi ei ollut vesitiivis! Ja viimeistään jos pudotat kännykän kerran, voi huolto vedota siihen että siinä on jälkiä putoamisesta.

ÄLÄ OSTA SONY XPERIA Z3 COMPACTia niin kauan kuin tämä on takuukäytäntö.  Z3:n uudessa mallissa nuo naurettavat läpät on (yllätys!) poistettu ja korvattu vesiitiivillä liittimillä, mutta en silti suosittele ostamaan Sonyn tuotteita, koska firma on selvästikin ankeuttajien valtaama. Jos joku Sonylla haluaa katsoa asiaa (ks. Service Request: 1-20285246721)

Kuvakaappaus: www.blueantpump.com
Mutta ei mitään niin huonoa, etteikö jotain tosi hyvääkin. Nimittäin siitä juontui mieleeni tuoda julki, että jo viime marraskuussa käyttöönottamani

BlueAnt PUMP HD

Bluetooth-kuulokkeet ovat jäätävän hyvät.

Ei sitä tarvi enempää selitellä.

- Vielä liki vuoden käytön jälkeen akku kestää 4-5 tuntia musiikkitoistoa. Uudistetulla mallilla tämä lupaus on 8 tuntia. Siinä juoksee maratonit helposti.

- Kuulokkeet ovat vesitiiviit, siis tällä kertaa oikeasti vesitiiviit. Olen uinut niiden kanssa, ja ne vain pelaa. Olen juossut vesisateessa ja pakkasessa, ja pakkasvesisateessa. Ne vaan pelaa.

- Äänenlaatu on paras, mitä olen liikuntakäytössä ikinä kokenut. Jytisee, nääs. Rajusti. Tässä kohdin mainittakoon, että en totisesti ole ns. "high fidelity" mies, usein ne audiolaitteet joiden pitäisi asiantuntijoiden mukaan olla parasta a-luokkaa, ovat mielestäni olleet huonot ja päinvastoin. Sanotaanko niin, että tykkään näiden äänestä, sinä et ehkä tykkää.

- Ne näyttävät vähän isoilta,mutta ainakin minun korvaani ne sopivat täydellisesti. Juoksin mm. tänään kuulokkeet päässäni kolme tuntia kuunnellen Mehukkaimmat Ysärijyystöt -soittolistaa Spotifystä. En edes huomannut kuulokkeita.

Lue lisää http://blueantpump.com/


Jos haluat hyvät, vesitiiviit Bluetooth-kuulokkeeet, osta nämä.   Näitä luulisi saavan kaikista hyvien äänentoistolaitteiden myymisestä kiinnostuneista liikkeistä.

Mutta älä osta Sony Xperia Z3 Compactia ainakaan sen vesitiiviyden takia.13 kommenttia:

 1. Takuuhan on vain normaalin kuluttajasuojan päälle myönnetty lisäturva. Lakisääteinen virhevastuu on ensisijaisesti myyjällä (tässä tapauksessa Verkkokauppa?).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tapauksessa minusta eniten pielessä on valmistajan lupaus vesitiiviydestä. Se on käytännön tasolle vietynä tyhjä lupaus. Eniveis, halusin vain tuoda asian julki josko joku muukin on kenties yhtenä parametrinä pitänyt vesitiiviyttä ostaessaan. Itse en enää Sonyä hanki, mutta sen minkä hankin, ostanen jatkossakin melko usein Verkkokauppa.com:ista.

   Poista
  2. Kaikkein hauskinta hommassa on se, että oma z3 compact LÄPÄISI SFCn tekemät vesitiiviys testit ja silti he sanoivat kosteusvaurio, ei takuuta.

   Kuvia en ole saanut näyttää toteen joten taistelen kuluttajavirasto ja sonyn kanssa kunnes saan kuvat imeillä varustettuna tai luurin huollettua..

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Anteeksi maalaisuuteni. Ja kiitos, korjasin. :)

   Poista
 3. Moikka!

  M2 Aquan kanssa sama muna-kana ongelma. Katsoin että puhelimen luukun indikaattori on pamahtanut punaiseksi ja vein puhelimen luukunvaihtoon. Tai luulin vieväni. TISMALLEEN sama perustelu, koska puhelin ei painetestiä läpäissyt, on puhelinta käytetty takuuehtojen vastaisesti ja puhelimella ei ole takuuta.

  Mitä minä juuri luin? Minä menin puhelimen käyttäjänä/omistajana kertomaan että hei, tässä tuotteessa on vika, minulle kerrottiin että puhelimesi on rikki, sitä ei voi korjata ja oma vikasi.

  Ei. En ymmärrä tämmöistä logiikkaa. Mutta reklaan tästä takuulla Sonylle ja koska Sonyllä on tällainen sikalinja, se reklaus kestää vielä varmasti kauan. Sonyn linjaus on niin älytön etteivät he kehtaa siitä ihan heti luopua. Mutta omapa on ongelmansa ja takuuseen tämän luurin hoitavat. Piste.

  Mutta jatkossa, ostanko Sonyn puhelimia. Muahahaahaa.aaa.... Pliis. Tämä ei ole eka Sony luuri jonka kanssa vastaava linjaus on tullut vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei tässä oo kaikki ihan kohdallaan. Itselläni nousi kätevien reklamaatiomahdollisuuksien suhteen vähän tie pystyyn, kun kuluttajasuoja-reitit ovat tukossa siksi että ostin kännyn aikoinaan firman luottokortilla, yrittäjä kun olen. Jatkossa ostan yksityisihmisenä :)

   Olen ollut tästä kuitenkin yhteydessä Sonyn markkinointitoimistoon Suomessa, ja reklamaatio kiersi Sonylla pitkään ja hartaasti, joten kyllä asia on siellä ainakin tiedossa. Teknavin lisäksi vinkkasin asiasta Kuluttaja-lehteen, toivon mukaan asia on tulevassa lehdessä.

   Uskoisin asiaan olevan tuossa muutosta, koska markkinointi ei nyt vaan oikeasti mätsää reaaliamaailman kanssa. Mm. Australiassa tällaista tämän kuun alussa:

   http://www.smh.com.au/digital-life/mobiles/waterproof-phone-makers-put-on-notice-by-consumer-watchdog-20150901-gjceed.html

   Vie ihmeessä reklamaatio pontevasti tappiin asti, kyllä niiden on pakko käytäntöjään muuttaa.

   Poista
  2. Oma z 3 compact meni takuuseen.Kuvasin 30 cm syvyydessä ja tilttas. Sain uuden luurin.

   Poista
 4. Samanlaisia kokemuksia Sonyn ja SCF Huollon toiminnasta täälläkin, joskin syynä ei vesitiiveys, vaan itsekseen hajoava näyttö:
  http://www.iki.fi/Olli.Helin/posts/2015-09-07_sony_phones
  https://www.facebook.com/Xperia-Z-Cracked-Screens-370754419718137/

  Luvattoman paljon ongelmia huippupuhelimelle, kun mainostetut ominaisuudet rikkovatkin puhelimen ja näytöt halkeilevat itsekseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Nyt näköjään laajalla rintamalla tapahtuu...
   http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/ala-tee-kuten-me-teemme-sony-varoittaa-seuraamasta-mainostensa-esimerkkia-3483096

   Poista
 5. Mulla on samoja kokemuksia Z3:sta. jo alussa ne läpät eivät pysyneet kiinni ja olivat taskussa auenneet. Lopulta se tipahti pienen matkan lavuaariin, jolloin läpät aukes ja parinpäivän päästä puhelin kyykkäs. takuu ei korvaa..
  Olen sonyn sivuilla asiasta urputtanut..

  VastaaPoista
 6. Miten asiat ovat edenneet? Itselläni sama ongelma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siten, että olen nykyään Apple-mies ja Sony ei enää lupaa ao. puhelinta vedenpitäväksi kuin enintään muutamissa kuvissa joisa mies sukeltelee z3:n kanssa http://kuluttaja.fi/artikkelit/vedenkestava-puhelin-kestanyt-vetta/ ... vastaavia keisejä ympäri maailmaa.

   Poista