perjantai 26. syyskuuta 2014

Viikonloppuhaaste #1: Kokeile jotain uuttaKatselin aamupäivällä palkkidiagrammia, joka kuvastaa viimeisenä viitenä vuotena eri liikuntamuotojen parissa viettämääni aikaa tunteina.

Tajusin monta tuntia myöhemmin että olennaista ei ole määrä vaan värit. Vuosien mittaan palkit ovat alkaneet muistuttaa enenevässä määrin sateenkaarta.

Palkit kasvavat kuin huomaamatta, kun värejä tulee lisää.

Haastan sinut. Kokeile tänä viikonloppuna jotain liikuntamuotoa, jota et ole vielä tänä vuonna tehnyt, ja kerro siitä tänne blogiin kommentissa.

Fenix HL22 Premium XP-G R4
Osallistuneiden kesken arvon Fenix HL22-otsalampun. Sen 120 ANSI-lumenin valossa näkee aika hyvin tehdä kaikenlaisia juttuja syksylläkin.  Sain sen Kiven alla-verkkokaupan  Harrilta hyvällä alennuksella, kun kerroin, mihin tarkoitukseen se menee. Katsopa täältä syyskuun lamppukampanjan muut tuotteet.

Jos et tiedä, mitä tekisit, tässä pari (sataa) ideaa.

Pähkäilen  itse mm. mikroautoilun, jazz-tanssin ja sumopainin   välillä.

14 kommenttia:

 1. Enpä ollut metriäkään tämän vuoden puolella ajellut pyörällä, joten suoritteeni olkoon tämä:
  http://app.endomondo.com/workouts/414913639/633300

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jipii, olit eka! Pitäiskin ehkä ottaa mallia ja koittaa pitää maastopyörä liikkeessä läpi talven. Lokarit pitäis laittaa. Ens kesänä pirkan yöpyöritään taas, se oli ehkä kivoimpia pyöräretkiä ikinä.

   Poista
 2. Hei! Tätä hauskaa ja innostavaa blogia on tullut silloin tällöin luettua. Ensin mietin, mitä liikuntalajia sitä sitten harrastaisin huomenna, mutta muistin, että tuli käytyä läpsyttelemässä hieman tennistä veljen kanssa. Sitä pelasin lapsena jonkun vuoden, mutta nyt välissä oli parinkymmenen vuoden tauko. Kivaa ajankulua se on kaverin kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki! Ja sulkapallo kanssa, sekin on itselläni viimeksi kokeiltuna n. 20 vuotta sitten. Tuttavapiiristä löytyykin nyt ihan tuore sulkapalloässä, voisi käydä sen kanssa läpsimässä. Kiitos kun osallistuit! Maanantaina suoritetaan arvonta :)

   Poista
 3. Päätinpä kokeilla jotain täysin uutta. Googleen: Yoga for runners youtube. Siitä se sitten lähti. Vaimo ja kissa ihmettelivät, että mitä ähinää se mies siellä toisessa huoneessa tekee. Oli kyllä mielenkiintoinen kokemus. Oli kivaa, kun oli eritasoisille venyjille mahdollisuuksia. Meikä ei ole sieltä notkeimmasta päästä ja aina inhonnut venyttelyä.

  Kiitos läskimaijalle haastamisesta. Ei olisi tätäkään tullut koettua ilman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! Jäit varmasti heti kerrasta koukkuun! :) Kiitti videovinkistä. Kuvauksesi venyvyydestä täsmää minuun, voisin siis uskaltaa myös kokeilla.

   Poista
 4. Vaimon firman liikuntapäivässä tuli osallistuttua "Fire and Soul Yoga" -tunnille. Eipä tuo perusjookakaan kuulu lajivalikoimaan, joten oli suht haastavaa hupia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaha. Että tämmöstäkin on. Ikinä en ollu kuullu! Mutta nyt googletin. Onnea, oli varmasti jännää :) Suorituspisteet 10!

   Poista
 5. Tän vuoden eka patikointiretki kera koko perheen. En käsitä miten tuo jälkikasvu pystyy niillä kivikoilla isot kumikengät jalassa juoksemaan niin keposasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in. Samaa mietin joku päivä. Ehkä se on se vuosien raju lajiharjoittelu Kuoma tai muilla sen tyyppisillä talvikengillä. Pitäiskin ehkä miten onnistuisi vaikka geokätköily-retkeily jollekin kotapaikalle tällä meidän pre-on-post-teini-lapsiporukallamme :)

   Poista
 6. Kun nyt oikein pyydettiin osallistumaan...

  Aamulla herätessäni aivot olivat työstäneet tälle päivälle oudon kuuloisen tehtävän. Jotain sellaista mitä en ole kahteen vuosikymmeneen tehnyt: Cooperin testi. Tulokset olivat takavuosina tasaista 2300-2500m, eli ei järin hääviä. Usein koko annetun ajan juoksun puolella pysyminenkin tuotti suuria vaikeuksia, joten nyt päätin, että pidän vauhdin varmasti niin alhaalla jotta saan sen kliseisen tuloksen "12 minuuttia!" Ok, juoksin koko ajan, mutta aika loppui kesken, ja tulokseksi tuli kentän tarkistusmittauksen jälkeen 1900 metriä :-/

  Jos nyt vielä analysoin juoksuani, niin tähän lajiin pitää näemmä vastaisuudessa valmistautua paremmin: 1) Kenttä on kuopassa katveessa 3G-alueelta. Musiikki on ladattava offlineen etukäteen. 2) Aikaa pitää seurata paremmin, ja jollakin tapaa pysyttävä selvillä nopeudesta suhteessa tavoitteeseen. Nyt katsoin kelloa ensimmäisen kerran vasta 11min kohdalla, jolloin ei ollut enää aikaa kiriä 2000m täyteen vaikka paukkuja olisi ollutkin.

  Ehkäpä käyn kokeilemassa vielä toistamiseen ennenkuin kenttä jäädytetään luistelijoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Tämä tuli aika puskista. Tulos tarkoittaa totisesti sitä, että pystyt juoksemaan 12 min - se on kova juttu.Voisko tästä nyt vetää sen johtopäätlksen, että voisit olla yllytettävissä esim. yöpyöräilyynkin taikka vaikka enste pyhäjärven kiertoon joku ilta pöörällä... Mahtavaa!!

   Poista
 7. Mie kävin piirtämässä Jaamankankaalle 57 pisteen kautta hirven kartalle. Helppoa oli piirtäminen, kun oli valmiiksi annetutu pisteet kuten niissä lapsuuden askartelukirjoissa. Mieleenpainuvan tein reissusta, kun pistin jalkaa pikkasen liian isot kumpparit. Vähän vaan kipeytyi jalat :). Hirveä voi ihailla täältä: https://www.endomondo.com/workouts/415081239/87268

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti se oli vuohi, mutta mulle se oli henkisesti hirvi.

   Poista