sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Operaatio Kotkanpesä Is a Go!

IRONMAN 70.3 Eagleman, Cambridge, Maryland - kisa alkaa huomenna sunnuntaina 8.6. suomenaikaa klo 13:45 (paikallista 06.45). Prot lähtvät tuolloin liikkeelle. Minun ryhmäni M40 hyppää veteen 14:30 Suomen aikaa.

» Live-uutisia tapahtumasta
» Urheilijakohtainen liveseuranta - hae numerolla 986

... seuraamisen helpottamiseksi: unelma-tavoiteaikanai on 05:00 - se edellyttää kylläkin aivan täydellistä onnistumista ja itseni ylittämistä kaikissa lajeissa, vaihdoissa ja ihan kaikessa. Eri osuuksisen tavoiteajat täällä. Fiilis on kuitenkin sellainen, että päävoitto on jo kerätty treenien yhteydessä. Tämä on ikääänkuin vain kirsikka kakunpäälle, toki silti tarkoitus on mennä urku auki ja täysiä nautiskellen!

Haimme vuokra-auton JFK:n lentokentältä aamulla n 08:30. Vajaan 400 kilometrin ajomatka New Yorkista neljän osavaltion halki Cambridgeen, Marylandiin sujui siten että olimme perillä yhden aikoihin. Hotelliin päästyämme ryhdyimme vaimoni avustuksella kasaamaan pyörää, mutta ketju oli lennon aikana mennyt jotenkin niin jutturaan että en saanut rengasta paikalleen. Ajattelin kuitenkin että todennäköisesti vain aivot ovat solmussa, ja lähdin välillä käymään kisainfossa ja tekemässä check-inin kisaan.


Kisainfossa ei mitään yllätyksiä tullut, numerolaput, uimalakit ynnä muut härpästikkelit sain lyhyellä jonotuksella. Ostinpa IRONMAN-repunkin. Sitten takaisin pyörän kimppuun. Aikamme hotellilla sählättyämme totesimme, että ei tästä kyllä nyt mitään tulee. Lähdimme bike-checkiniin, jossa oli kisainfon mukaan pyörämekaniikon palvelut ilmaiseksi käytössä.


Pyörämekaanikon apupojat eivät ketjujumia saaneet selväksi, mutta kun tise uber-mekaanikko tuli paikalle hän purki jotain rattaita sen verran että ketju irtaantui. Joku juttu oli ilmeisesti koneessa juntannut ketjua jonnekin rakoseen. No. Ei siinä kaikki. Ruvettiin siinä laittamaan ilmaa renkaisiin, niin eihän sinne mitään mennyt. Taas olivat apupojat sormi suussa, miksei ilmaa mene. Uber-mekaanikko sen sijaan kysäisi heti, että onkos näihin laitettu paikka-aine valmiiksi. No olihan se. Se oli se mönjä sitten solminut venttiilin umpeen siten ettei sinne ilmaa saanut. Mekaanikko vaihtoi venttiilin rungon, ja ilma suhisi sisään hienosti.


Viimein n. 18:30 tein pienen koeajon. Pertti oli iskussa. Jee!Sitten satuloin ja silittelin Pertin. Se jäi hirnumaan onnesta ja odotuksesta.