torstai 17. toukokuuta 2012

Kakkaintervallit ja personal trainer

Personal  trainerini." Lentävävyyttä siihen askeleeseen"
Jotta en herättäisi kateutta, en ole ennen tätä päivää kehdannut julkistaa tätä tietoa: minulla on  kuntoiluprojektin alusta alkaen ollut käytössäni Suomen johtava personal trainer.

Hän on erittäin äkkipikainen ja kova suustaan, mutta osaa haukkumisen lisäksi antaa myös positiivista palautetta silloin kun sen aika on.

Myös valmentajani on kasvanut projektin aikana sekä henkisesti, että fyysisesti eikä loppuunpalamiseltakaan ole vältytty. Vuonna 2009 aloitimme liikuntaharrastuksen hitaasti pitenevin kävelylenkein, mutta sitten 2010 ja 2011 aikana juoksulenkkien määrä lisääntyi siinä määrin, että kävi ilmi että valmentaja oli liiallisen juoksemisen takia ylirasittunut ja kroonisen stressaantunut. Näinpä kesällä 2011 sovimme, että olen kypsä vastedes huolehtimaan pääasiassa itse rasittavampien harjoitteiden läpiviennistä.

Kuitenkin, aika-ajoin valmentaja lähtee edelleen mukaan kävelyn lisäksi juoksulenkeille. Näin myös tänään. Päivän teema oli kakka, pissa ja haistelu. Muu aika vauhtikestävyys-sykkeellä. Näin syntyi ironman-manuaalin mukainen reilun tunnin ei-ylirasittava n. 20:n 130/155 sykevaihtelun harjoite.